Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kiderült, visszalép-e Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől

2024. május 27. 22:30

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt is elárulta, vitázna-e Karácsony Gergellyel.

2024. május 27. 22:30

Nyitókép: Képernyőfotó

Az Index arról írt, hogy az ATV értesülései szerint legkésőbb a szombati Békemenetig eldől, hogy visszalép-e Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől. A lap ez ügyben megkereste a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, aki tisztázta a helyzetet.

Szentkirályi közölte, 

Ez hírlapi kacsa, ilyenekkel nem foglalkozunk.

Helyette minden nap azon dolgozunk, hogy Karácsony Gergely és főnöke, Gyurcsány Ferenc végre távozzon a Városházáról, és Budapest új fejezetet nyithasson. A fővárost járva, emberekkel találkozva az a tapasztalatom, hogy a budapestiek változást akarnak. Ezért a változásért dolgozunk.”

Vitázna, de nem Karácsonnyal

Az Index emellett arra is kíváncsi volt, hogy a kormánypártok jelöltje vitázna-e Karácsony Gergellyel. Erre Szentkirályi azt felelte: „Állok elébe a vitának!”

De megjegyezte, 

vitázni csakis azzal van értelme, aki a valódi főnök a baloldalon, ez pedig Gyurcsány Ferenc.”

Ezt is ajánljuk a témában

Beelőzte Vitézyt Szentkirályi

Ranschburg Zoltán, a Republikon Intézet elemzője pár napja az ATV Voks2024 című műsorában arról beszélt, a számok azt mutatják, hogy Szentkirályi Alexandrának sikerült maga mögött felsorakoztatni a fővárosi Fidesz-tábort, míg Karácsonynak az ellenzékieket sikerült megszólítania.

A műsorban ismertetett adatok alapján a budapesti főpolgármester-választás jelenlegi felállása a következő: Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterre a megkérdezettek 34 százaléka szavazna. Szentkirályi Alexandrára, a Fidesz jelöltjére 25 százalék voksolna. Vitézy Dávidra pedig 21 százalék támogatottságot mutatnak az adatok.

A jelenlegi adatok tükrében  Ranschburg nagyon furának tartaná, ha Szentkirályi Alexandra visszalépne a versenyből.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexander-12
2024. május 28. 07:16
Csakhogy Alexandránkban nincs növekedési potenciál, a jobboldali szavazókon kívül nem tud behozni mást, vagyis marad gelgö. Vitézire viszont a jobbos tábor egy része hajlandó lenne szavazni. A dolog tétje az hogy le lehet e váltani gelgőt vagy sem. Bárki más jobb lenne.
llnnhegyi
2024. május 28. 07:14
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester mondjon le! Egyszerű,mint az egyszeregy!-:)))
2024. május 28. 06:19 Szerkesztve
Hajrá Alexandra!!! NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR
tolmacs-0
2024. május 28. 05:33
Drága, mi lenne, ha Karácsony is azt mondaná, hogy csak a főnökkel vitázik...?? (lehet, hogy a végén még kinéz egy gyurcsány-orbán vita?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!