Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Republikon: Szentkirályi Alexandra beelőzte Vitézy Dávidot

2024. május 23. 20:28

A jelenlegi adatok tükrében az elemző nagyon furának tartaná, ha Szentkirályi Alexandra visszalépne a versenyből.

2024. május 23. 20:28
Orbán Viktor; Szentkirályi Alexandra

Nyitókép: Facebook

Ranschburg Zoltán, a Republikon Intézet elemzője az ATV Voks2024 műsorában ismertetett adatok alapján a budapesti főpolgármesteri választás jelenlegi helyzetét összegezte. Szerinte a számok azt mutatják, hogy Szentkirályinak sikerült maga mögött felsorakoztatni a fővárosi Fidesz-tábort, míg Karácsonynak az ellenzékieket sikerült megszólítania. A jelenlegi adatok tükrében nagyon furának tartaná, ha Szentkirályi Alexandra visszalépne a versenyből. A műsorban ismertetett adatok alapján a budapesti főpolgármester-választás jelenlegi felállása a következő:

A teljes népesség körében: 

Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterre a megkérdezettek 34 százaléka szavazna. 

Szentkirályi Alexandrára, a Fidesz jelöltjére 25 százalék voksolna. 

Vitézy Dávidra pedig 21 százalék támogatottságot mutatnak az adatok.

A pártpreferenciával rendelkezők esetében: 

Karácsony 40 százalékot kapna.
Szentkirályi 30 százalékot érne el.
Vitézy 25 százalékot szerezne.
Gundtner András (Mi hazánk) mindkét esetben 2 százalékon áll.

 

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­­e­­x­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
kokrowatz-0
2024. május 24. 19:52
durva. vitézy legalább egy jó szakember, a csaj viszont nem mondott eddig semmi értelmeset.
Aerion
2024. május 24. 16:02
A fővárosban IS a fidesz-kdnp a legtámogatottabb, ez tény, csupán itt az a helyzet, ami Lengyelországban nagyban, a moslék pártjai EGYÜTT TÖBBEN vannak. Így lesz Budapestből butapest. Eléggé a vége felé jár már a kampány,. ha valaki vissza akar lépni valaki javára, azt június első napjaiban be kell jelenteni. E Ha Vitézy visszalép, és a táborát Alexandra támogatására szólítja fel, főpolgármester-csere lehet. Alexandra nem fogja irányítani Budapestet, megteheti helyette a számára kényelmes szakértői funkcióban Vitézy Dávid, és persze még mások, akik máshoz é r t e n e k . Nem úgy, mint a jelenlegi moslék, azaz semmihez a lopáson, a korrupción és a hazaáruláson kívül. A fővárosiak, mármint a normális és épelméjű fővárosi e m b e r e k elemi érdeke a változás. Ha erre mégse kerül sor, de a közgyűlésben a moslék elveszíti a többségét, és nagyon arra mutatnak a jelek, hogy ez következik, az alkalmatlan csávó sírva-hüppögve eloldalog. Talán át se veszi a megbízólevelét. : )
gyaloggos
2024. május 24. 10:48
VITÉZY visszalépését többen megemlítették itt is. HÁT, nem tudom. AZT gondolom, hogy azok, akik VITÉZYRE szavaznának, egyáltalán nem biztos, hogy visszalépése esetén Alexandrára szavaznának. FORDÍTOTT helyzetben inkább elképzelhetőnek vélem, tehát Alexandra visszalépése esetén Vitézyre, DE ENNEK nincs esélye most, a támogatottságok ismeretében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!