Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

2024. május 23. 20:06

A rendőrség fáradhatatlanul keresi tovább az áldozatokat.

2024. május 23. 20:06
null

Nyitókép: LAKATOS PÉTER / MTI

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön. A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél találták meg, több embert még keresnek – írták.

Szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. 

Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozatra, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig a negyedikre.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét „a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak. A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
abcd2k
2024. május 24. 11:35
kata56 2024. május 24. 06:46 Szó nincs arról, hogy ne beszéljünk róla, nagyon is kell róla beszélni, de a fölösleges jelzőket már kegyeleti okból is illik mellőzni. Ez a sokadik cikk az ügyben és olyan emberek osztották itt az észt és a véleményt, akik a legelemibb információ beszerzésére sem vették a fáradtságot. Elképesztő jogi és műszaki analfabétizmussal alkottak véleményt és hoztak ítéletet a kishajó utasairól, az egész magyar jogrendszert degradálva mentegették a szállodahajó kapitányát. De az a legnagyobb baj, ha a motorcsónak utasait valami léha, drogos, részeg bandának állítjuk be nem csak kegyeletet sértünk, hanem elvesszük az eset preventív hatását. Ezek az emberek alapesetben normál átlag emberek, akik most nagyot hibáztak, egy pillanatra kihagyott a megfontoltságuk a veszélyérzetük, ez pedig bárkivel előfordulhat.
harcimarci-9-9
2024. május 24. 08:56
Nagyon sajnálatos a baleset. Főleg az a szomorú, hogy egy részeg, felelőtlen embert nem lehetett megállítani, sírba vitte utasait is.
Józsi6
2024. május 23. 22:31
Szóval éjjel részegen szlamlomozott a Dunán és élvezte a szálguldást. Mennybe ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!