Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ez vár a cseh hajóskapitányra, ha kiderül, szándékosan nem segített a verőcei baleset sérültjeinek (VIDEÓ)

2024. május 22. 11:15

A cseh férfi nem tett vallomást, öt eltűnt embert még most is keresnek.

2024. május 22. 11:15

Nyitókép: Ennyi maradt a kishajóból a tragikus baleset után. Fotó: MTI/Lakatos Péter.

 

Borbély Zoltán ügyvéd volt az ATV-n futó Egyenes Beszéd vendége, ahol a verőcei hajóbaleset jogi oldalát világította meg. Mint elmondta, feltehetően a kishajó kapitánya idézte elő a tragédiát, ám természetesen vizsgálják a szállodahajó kapitányának felelősségét is, akit őrizetbe vett a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának gyanújával. Mint Borbély Zoltán elmondta, 

a segítségnyújtás elmulasztása szándékos bűncselekmény, 

amely ha bebizonyosodik, akár 3 éves börtönbüntetést is kaphat a turistahajó kapitánya. 
 

Borbély Zoltán a szállodahajó kapitányának esetleges felelősségéről beszélt.
Fotó: Youtube/képernyőfotó


A cseh férfi még nem tett vallomást, a vizsgálat pedig remélhetőleg megállapítja, hogy észlelte e az ütközést vagy sem. 

Amennyiben igen és nem tett semmit az kishajó vízbe zuhant sérült utasainak megmentéséért, börtönbüntetés várhat rá. 

Mint ismert a kishajóban nyolcan utaztak, egy ember ki tudott úszni a partra, két elhunytat már azonosítottak, öt embert viszont még most is keresnek. Borbély Zoltán kiemelte a magyar hatóságok gyorsaságát, akik még magyar felségvizeken feltartóztatták a szállodahajót. 

A beszélgetést itt nézheti meg:

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:22
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­e­x­i­­­ ­­p­u­­n­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
iimre
2024. május 23. 14:00
A kiúszó olaszon kívül azok az emberek bizonyára rögtön szörnyethaltak az ütközésben. Képzeljük el, hogy mindenféle védőfelszerelés nélkül 40-70km/h sebességgel nekivágódunk egy vasfalnak…
2024. május 22. 15:36 Szerkesztve
Vasalo---abcd2k 2024. május 22. 15:05 Itt vannak a haj adatai, képei. A hajóhíd a hajó legnyugisabb, legcsendesebb pontján van. Hol látsz te ott 100 m távolságot az orrától, mikor az egész hajó kb 110 m ? http://folyamhajo.hu/regiszter?id=32 A hajón lévő sérülések a fedélzetről láthatóak, tudniuk kellett, hogy nem uszadékkal ütköztek. Egy nagy sebességű műanyag hajóval történő ütközést nem lehet összetéveszteni a vizes, lassú puha uszadékfával, egészen más hanghatásokkal jár. De van még valami, a kishajó motorhangja sokkal erősebb , mint a szállodahajóé, este akár kilométerről is meg lehet hallani, míg a szállodahajót akkor hallod, mikor elmegy előtted.
gyaloggos
2024. május 22. 15:05
AZT én nem tudom elképzelni, hogy SZÁNDÉKOSAN nem segített a kapitány a kis hajó utasainak. BIZONYOSAN nem tudta, mi történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!