Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Szijjártó Péter: Minket Magyarországon elborzasztanak az EU-ból érkező nyilatkozatok

2024. május 29. 13:06

„Amíg mi kormányzunk, addig nem fogjuk engedni, hogy akár egyetlen magyar embert is elvigyenek az ukrán-orosz frontra” – szögezte le a külügyminiszter.

2024. május 29. 13:06

Nyitókép: MCC/Gyurkovits Tamás

Magyarországot elborzasztják a háború eszkalációjának veszélyével fenyegető nyilatkozatok, amelyek nyugati katonák Ukrajnába küldéséről, atomfegyver esetleges bevetéséről vagy épp a kötelező európai sorkatonaságról szólnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Minszkben. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a belarusz kollégájával, Szergej Alejnyikkel közös sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy mindkét ország az ukrajnai háború szomszédságában él már több mint két éve, s így nap mint nap szembesül annak drámai következményeivel.   

A háborúnak nincs katonai megoldása

„Mi, magyarok nagy árat fizettünk az Ukrajnában zajló háborúért már eddig is, függetlenül attól, hogy ez egyáltalán nem a mi háborúnk. Magyarország célja egyértelmű: ki akarunk maradni a szomszédban zajló háborúból” – szögezte le. Kijelentette, 

az utóbbi évek tanúsították, hogy a háborúnak nincs katonai megoldása, a harctéren csak halottak vannak és pusztítás.   

„Minket Magyarországon elborzasztanak azok a nyilatkozatok, amelyek a háború eszkalációjának veszélyével fenyegetnek. Elborzasztanak azok a nyilatkozatok, amelyek arról szólnak, hogy európai uniós vagy NATO-tagországok adott esetben katonákat küldenének Ukrajnába. Elborzasztanak azok a nyilatkozatok, amelyek nukleáris fegyverek esetleges felhasználásáról szólnak. És elborzasztanak azok a nyilatkozatok is, amelyek egy európai kötelező sorkatonaság bevezetéséről szólnak” – sorolta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Magyarország tiltakozik a sorkatonaság bevezetése ellen

 „Egy dologban mindenki biztos lehet. Amíg mi kormányzunk Magyarországon, addig nem fogjuk engedni, hogy akár egyetlen magyar embert is elvigyenek az ukrán-orosz frontra. 

Mi a lehető leghatározottabban tiltakozunk az európai kötelező sorkatonaság bevezetése ellen” 

– hangsúlyozta.   Kiemelte, hogy a békéhez vezető út tűzszünettel kezdődik és béketárgyalással folytatódik, ezért arra kérte belarusz hivatali partnerét is, hogy országa is tegyen meg mindent annak érdekében, hogy „véget érjen a háború Ukrajnában, hogy érjen véget a szenvedés, érjen véget az értelmetlen öldöklés, és végre újra békében élhessünk mindannyian a térségben”.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. május 30. 17:55
Mit nem engedsz? Ki kérdez meg téged, te szerencsétlen! Te Magyarország szégyene! Az orosz tartóid úgy lőttek VISSZA 2008-ban Grúziában, 2014-ben és 2022-ben Ukrajnában , hogy nem lőtt rájuk senki. . A megtámadottnak nincs joga lőni, te anyaszomoritó, csak puttyinnak "visszalőni"? Költözz lavrov tartótiszted dácsájába , oda való vagy, nem Európába!..
Pelso j.
2024. május 29. 19:54
Amíg ti kormányoztok, ugye azt sem engeditek meg, hogy az UFO-k leszálljanak a Kossuth téren?
alexandrosz-2
2024. május 29. 19:49 Szerkesztve
Ilyen ótvaros hazugságból már hallotunk párat tőletek kakadu! A szemkilövető és a szemkilövök szabadlábon, a vérügyészekkel, vérbirákkal együtt. A ceu judapesten pusztít. A soros ügynökei akadálytalanul kaphattak 4.5 milliárdnyi pénzt picsányi bankjától. Az ukránoknak bármit megszavaztatok. A pride immár nem csak judapesten szemérmetlenkedik, hanem pécsett is. Szar hazug gecik vagytok ártópeti, azt kell figyelni, amit csináltok, nem azt, amit hazudoztok!
olajfa-0
2024. május 29. 17:03
Szijjártó Péter az utóbbi száz év legjobb külügyminisztere Magyarországon. Szégyen, ha valaki rosszat mond rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!