Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A 2022-es választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív és az ukrajnai háború eszkalációjáért dolgozik – itt a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése

2024. május 22. 17:03

A Hivatal megerősítette, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es választásokba, a DatAdat pedig már Karácsony Gergely 2019-es kampányában is jelen volt.

2024. május 22. 17:03

Nyitókép: Facebook

A Szuverenitásvédelmi Hivatal megvizsgálta az X közösségi platformon megjelent felvételek vágatlan verzióit, amelyeken a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd választási szövetség tiltott külföldi finanszírozásában érintett szereplők beszélnek a magyarországi választások és magyar politika befolyásolásáról. 

A hivatal megállapította, hogy a felvételek hitelesek, nem manipuláltak és megerősítik a tényt, hogy 

az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását

– számolt be a hirado.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Már Karácsony 2019-es kampányában is feltűntek

A vizsgálat feltárta, hogy a hálózat legkésőbb a 2019. évi önkormányzati választások során is működött, és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányában is feltűntek. 

Mint fogalmaztak, „a DatAdat által a Karácsony-kampány számára felkínált szolgálatás az emberi méltóságot sértő, előítéletes kategorizálást alkalmazott a választók csoportosítása során, és a számukra eljuttatandó üzenetek meghatározásánál”

A DatAdat módszertanában többek között „magasan kvalifikált baloldali kozmopolita” és „alacsony státuszú, közepes kvalifikált szociális nacionalisták” csoportokat határoztak meg, akiket a „kormánnyal való összetűzésekkel, a politikusok magánéletével, zűrös ügyeivel, EU-s pénzek elsikkasztásával és az átlagemberek kisemmizésével kapcsolatos hírekkel lehet triggerelni”

A feltárt információk alapján a DatAdat által kínált szolgáltatás kiterjedt közösségi média felületek, 10 ezer botfeliratkozó, valamint tömeges e-mail-küldő és online petíciós rendszer üzemeltetésére, amely 

lehetőséget teremtett dezinformációs kampányok lefolytatására 

– húzták alá.

A hálózat egyik fő donora Soros György

A hálózat jelenleg is aktív, egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak – idézte a Hivatal közleményét a lap.

Befolyásolási kísérleteik célja, hogy olyan politikai erőket juttassanak hatalomra, amelyek az érdekeiknek megfelelő döntéseket hoznák meg. 

A hálózat egyik fő donoraként Soros Györgyöt nevezték meg.

„Az érdekcsoportokkal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy céljuk az orosz–ukrán háború eszkalációja, amely egyértelműen ellentétben áll hazánk érdekeivel”

 – közölte a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Cinikus álláspont

A dokumentumban idézték Wesley K. Clark, az Egyesült Államok hadseregének nyugalmazott tábornokának és Simonyi András, Washingtonban élő magyar diplomatának a nyilatkozatát is. A jelentés szerint Clark és Simonyi büszkén emlegették, milyen fontos volt az orosz-ukrán háború ügyében való kiállásuk, amely hozzájárult az amerikai politika háborúpárti álláspontjának kialakításához.

Elmondásuk szerint az amerikai cél egy döntő győzelem Oroszországgal szemben. Kritizálják a Biden-kormányzatot, amiért szerintük még mindig nem a szükséges mértékben avatkozik bele az orosz-ukrán háborúba.

Ugyanakkor Clark cinikus értékelése szerint az ukrajnai konfliktus kapcsán az Egyesült Államok politikai érdekből vezérelve
„minden létező katonai és hadviselési elvet megsért”, ahogy korábban azt az ő NATO parancsnoksága idején Koszovóban is megtette – olvasható a beszámolóban.

A jelentés összefoglalójában kiemelték azt is, hogy „nem a tiltott külföldi finanszírozásban részesült pártok kerestek támogatókat, 

hanem a

nagy donorok kerestek végrehajtókat saját céljaik elérése érdekében”.

Az SZH a jelentésben szereplő információk nyomán arra is figyelmezteti a magyar állami szerveket, hogy a bemutatott struktúrák és folyamatok továbbra is súlyosan veszélyeztetik a választási folyamatok tisztaságát és Magyarország szuverenitását.

A jelentés teljes terjedelmében ITT érhető el.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:20
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­e­l­d­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
tapir32
2024. május 23. 05:38
Aljas halálpártiak! Nem számít, hogy miért akarják mások halálát! További emberek halála és megnyomorítása nélkül kell rendezni az Ukrán helyzetet! Ehhez felnőtt emberek kellenének továbbá az, hogy egyesek profitja ne legyen fontosabb, mint mások élete. A háború pártiak könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy mások profitja az ő életüknél is fontosabb lesz. Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út. Az elhúzódó háborúban Ukrajnát lerombolják. Deák Ferenc azért volt a haza bölcse, mert kiegyezett, mielőtt az egész ország ráment volna az ellenállásra. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Mindig az életet kell választani! A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem.
tapir32
2024. május 23. 05:24
A magyar nép ellensége az aki, azért lobbizik, hogy Magyarország ne, vagy csak késve kapjon a EU alapokból pénzt. Az EU-s pénzeket meghatározott célra adják az országnak és nyílt pályázatok útján lehet elnyerni azokat. Mindegy, hogy baloldali vagy jobboldali vállalkozások nyerik el. Magyarország gyarapodik, fejlődik általuk. Az EU-s pénzekből magyar embereknek lesz munkája, lehetősége, pénze.
tapir32
2024. május 23. 05:09
Aki, a társadalmi béke és a közrend elsődleges garanciáját az Alaptörvényt kívánja alkotmányellenes eszközökkel ignorálni, kiiktatni, megsemmisíteni az, közel áll a fasizmushoz és a nemzeti szocialistákhoz. Pl. Gyurcsány, Dobrev Cseh, Donáth stb. Akiknek alkotmányellenes és a társadalmi rendet fenyegető megnyilvánulásai vannak, akik a demokrácia és a jogállam bomlasztásán, leépítésén fáradoznak, azoknak nincs helye a közéletben. Pl. Gyurcsány, Dobrev stb. Az ilyenek bármire képesek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!