Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Kampányfinanszírozási botrány: Karácsony szerint a bemutatott dokumentumok nem bizonyítanak semmit (VIDEÓ)

2024. május 21. 20:30

A főpolgármester hazugsággal vádolta a Magyar Nemzetet, majd készségesen dedikálta a portál riporterének a saját könyvét.

2024. május 21. 20:30
null

 Nyitókép: képernyőfotó / Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet egyik cikkében azt írja, hiába mutattak be dokumentumokat Karácsony Gergelynek, szerinte azok nem bizonyítanak semmit. Mint írják: a főpolgármester egyfolytában hazugsággal vádolja őket, érdemi cáfolatot azonban még nem adott a 2019-es kampányfinanszírozásával kapcsolatos kérdésekre.

Ismert: a Magyar Nemzet birtokába került információcsomag szerint a Bakony Rentál Kft., egy főként gépjármű-bérbeadással foglalkozó cég, rejtélyes külföldi forrásból 112,5 millió forintot kapott a 2019-es önkormányzati választás előtt. 

A cég tulajdonosa Mravik Zsolt, aki Karácsony Gergely bizalmasának, Tordai Csabának az élettársa. 

Mravik Zsolton keresztül egy városházi közvetítő segítségével 75 millió forint jutott el a Mindenki Budapestért nevű szervezet vezetőjéhez, a főpolgármester másik bizalmasához, Perjés Gáborhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

Perjés rövid időn belül több részletben ezt a pénzt bankszámlára helyezte, figyelve arra, hogy mindig tízmillió forint alatti összeget tegyen el egyszerre. Karácsony Gergely ugyanakkor hazugságnak nevezte a Magyar Nemzet által feldolgozott információkat.

Bár a főpolgármester nem mondta ki, hogy nem érkezett külföldi pénz a kampányába, 

azt állította, hogy az összes kampánya minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt.

Karácsony Gergelyt most egy könyvdedikáláson kérdezte a portál, azonban a politikus továbbra is azt állítja, hogy a lap hazudik. Miután Heiter Dávid a bizonyítékokra hívta fel a főpolgármester figyelmét ő azzal védekezett, hogy az említett cikk csupán állításokat fogalmaz meg, de nem bizonyít semmit.

Karácsony ugyanakkor sem arra nem adott egyenes választ, hogy Mravik Zsolt közreműködött-e a kampányában, sem arra nem mondott semmit, hogy külföldről érkeztek-e források a kampányába.

A Hír TV kérdésére, miszerint jogi főtanácsadójával, Tordai  Csabával beszélt-e ezekről az ügyekről pedig azt felelte, hogy hülyeségekről nem szokott Tordaival beszélgetni.

Karácsony 2019-es kampányfinanszírozásával összefüggésben Budai Gyula költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt fordult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. május 22. 13:46
És ezt a hülyét újra fogják választani.
concrete
2024. május 22. 05:38
Dögunalom. A mandi 5 éve harsog világra szóló botrányokról Karácsony körül. Már a fidesz rajongók is hiányolnak valami jogi lépést. De még csak egy névtelen feljelentésre sem futja. Újságírás. Röhej.
concrete
2024. május 22. 05:33 Szerkesztve
“Tara Verde 2024. május 21. 20:44 Gelgő dedikál? Azért ne túlozzunk, tanulja helyesen leírni a nevét.“ Kevered. Az Dr Schnitt Pál volt.
kokrowatz-0
2024. május 21. 23:54
ezt nem valami hatóságnak kéne vizsgálni inkább?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!