Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

Karácsony szerint nem érkezett külföldi pénz a 2019-es kampányba, minden törvényesen történt (VIDEÓ)

2024. május 17. 21:30

Azt állította, hogy az összes kampánya minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt.

2024. május 17. 21:30

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP 

A Magyar Nemzet birtokába került információcsomag szerint a Bakony Rentál Kft., egy főként gépjármű-bérbeadással foglalkozó cég, rejtélyes külföldi forrásból 112,5 millió forintot kapott a 2019-es önkormányzati választás előtt. A cég tulajdonosa Mravik Zsolt, aki Karácsony Gergely bizalmasának, Tordai Csabának az élettársa. Mravik Zsolton keresztül egy városházi közvetítő segítségével 75 millió forint jutott el a Mindenki Budapestért nevű szervezet vezetőjéhez, a főpolgármester másik bizalmasához, Perjés Gáborhoz.

Perjés rövid időn belül több részletben ezt a pénzt bankszámlára helyezte, figyelve arra, hogy mindig tízmillió forint alatti összeget tegyen el egyszerre. Karácsony Gergely ugyanakkor hazugságnak nevezte a Magyar Nemzet által feldolgozott információkat. 

Bár a főpolgármester nem mondta ki, hogy nem érkezett külföldi pénz a kampányába, azt állította, hogy az összes kampánya minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt.

A Magyar Nemzetnek elmondta, hogy senkitől nem fogadtak el olyan adományt, amiért később bárki cserébe kért volna valamit. Szerinte minden szempontból jogszabályszerű és helyes volt, amit a kampány során tettek. Ugyanakkor megerősítette, hogy Tordai Csabával napi kapcsolatban áll, és rendszeresen beszélnek. Tordai az egyik legfontosabb munkatársa a főpolgármesternek, de arról, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban egyeztetett-e bármikor is Tordai Csabával, már nem válaszolt.

A videót itt tekinthetik meg:

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 18. 15:08
A diliház jár neki!
europész
2024. május 18. 06:52
Mondja meg mar valaki mikor nem hazudott ez a fereg?Hazugsag az egesz elete.Ugyan ugy mint a Gyurcsany csalad es barati kore hazugsagot hazugsagra halmoz es szarral eteti a pesti gombakat.Csak adjanak nekik meg ot evet akkor meglatjak talan kik ok.
iphone-13
2024. május 18. 04:56
szaros geri hazudik, le kell csukni a szemétládákat.
Burdisgarage
2024. május 18. 00:54
A "Karácsony szerint" - el kezdődő mondatoknak nincs érzelme, kivéve ennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!