Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Oldás és kötés

2024. május 30. 07:13

Évek óta megy egy másik válságtanácskozás arról, hogy miként kell kiszorítani a fossziliseket. Kerül, amibe kerül: ha kell, zárjon be az ipar, vagy tiltsuk ki a dízeleket a városokból. Közben nem vettük észre, hogy a digitalizációval egy új válságot húztunk magunkra.

2024. május 30. 07:13
Hernádi Zsolt
Hernádi Zsolt

A szerző a MOL elnök-vezérigazgatója

1894-ben válságtanácskozást hívtak össze New Yorkban, hogy megoldást találjanak a várost szó szerint elborító lócitrom-katasztrófa kezelésére. A településen napi szinten közlekedési és szállítási szolgálatot végző mintegy százezer ló által „kibocsátott”, lovanként napi 9-10 kilogrammnyi lócitrom súlyos gondokat okozott. A kézenfekvő megoldást, hogy szállítsák el a lótrágyát, hamar elvetették, lévén az egyetlen szóba jöhető szállítási eszköz a lovas kocsi lett volna. Néhány év múlva három méter magas lócitromba fullad bele a város, és jön a világvége – jósolták. De nem az jött, hanem az autók. Először a gőzhajtású, majd a belső égésű motor, és Benz, majd Ford urak találmányának is köszönhetően megszűnt a lótrágyaprobléma. Igaz, lett egy sor másik: például az elégetett üzemanyag a klímaváltozást gyorsította fel. Az új válság kiszorította a régit.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:08
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­k­e­­­l­­­d­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
antal-2
2024. május 30. 09:30
A lónak a faszát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!