Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Karácsony Gergely: „Ha van politikus, akit üldöznek, akkor az én vagyok”

2024. május 20. 22:46

Évtizedek múlva lesz eredménye Karácsony Gergely új programjának, amelyet uniós forrásból tervez megvalósítani. A főpolgármester a Telexnek kifejtette: biztos benne, hogy a következő ciklusban is ő vezetheti Budapestet, Vitézy Dávid szerinte hamar lemegy kutyába. Karácsony azt is elárulta: a „hülye propagandisták” miatt kerüli a sajtót.

2024. május 20. 22:46

Nyitókép: Képernyőfotó/Telex

Ezúttal már több évtizedre szóló kampányígéretekkel áll elő Karácsony Gergely. A főpolgármester a Telexnek adott, mintegy másfélórás interjúban kifejtette: nem érzi úgy, hogy bármi vagy bárki veszélyeztetné, hogy a következő öt évben is ő legyen a főpolgármester. 

A programját ismertetve gyakorlatilag azt emelte ki, hogy a szinte kizárólag uniós finanszírozásból megvalósuló, a klímaváltozást, a lakhatási- és szociális válságot kezelő projektek az egészséges életet célozzák, de az eredményekhez évtizedek kellenek.

„Vitézy Dávid nagyon hamar lemegy kutyába”

Karácsony Gergely keményen beleszállt Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltbe és Ungár Péterbe, korábbi pártja, az LMP társelnökébe. Állítása szerint Ungár Péter járta ki, hogy a Fővárosi Közgyűlésbe a bejutási küszöb csak 5 százalék legyen azért, hogy Vitézynek legyen esélye, noha elismerte, állítását nem tudja bizonyítani.

A baloldal listavezetője szerint Vitézy alkalmatlan Budapest irányítására. Karácsony szerint

Vitézy nagyon hamar lemegy kutyába. Okos fiú, csak nem bízunk rá közpénzt.

Többször is kifejtette a főpolgármester, hogy Vitézy Dávid valójában a Fidesz jelöltje, akinek a javára a következő három hétben visszalép Szentkirályi Alexandra, állítása szerint erről kormánypárti körökből tud és egy hangfelvételt is említett, de erről nem árult el részleteket.

Karácsony elárulta, indul-e a miniszterelnöki székért

Biztos a győzelmében Karácsony, aki nem készült B-tervvel arra az esetre, ha nem ő nyerne, hiszen szavai szerint ilyen nem fordulhat elő. Noha 2019-es 

választási ígéreteinek nagy része nem valósult meg, most pedig már csak évtizedes távlatokban mer ígérgetni, önmagát sikeres városvezetőnek tartja, Budapest összes problémája pedig a kormány hibája.

Azt is megtudtuk, hogy Karácsony nem akar többször kormányfőjelöltként indulni az országgyűlési választásokon, és utalt a 2022-es előválasztásra is, amikor visszalépett Márki-Zay Péter javára.

A legtöbbet támadott politikus

Karácsony Gergely önmagát tartja a legtöbbször támadott politikusnak, beleértve a tisztességesen működő, hozzá köthető egyesületek zaklatását. 

Ha van politikus, akit üldöznek, az én vagyok – sajnálkozott a főpolgármester, majd kifejtette, ő mindenkivel szívesen együttműködik, de a kormánnyal csak néhány informális csatornán tart fent párbeszédet, ám ennek részleteiről szintén nem árult el többet. Utalt ugyanakkor a Lázár János miniszterrel folytatott, az új közlekedési tarifarendszerrel kapcsolatos korábbi egyeztetésére, amelyről kifejtette: 

a századik pofon után is képes vagyok bárkivel együttműködni.

A főpolgármester ugyanakkor ellentmondásba keveredett azzal, hogy az interjú egy pontján azt mondta, 2023-ban sikerült megerősíteni Budapestet, később pedig azt állította, azért nem valósultak meg a beígért projektek, mert „örültünk, hogy 2023-ban talpon tudtunk maradni”.

Karácsony Gergely lehülyézte az újságírókat

A szolidáris, gyűlöletmentes Budapestet hirdető városvezető arra a kérdésre is válaszolt, miért nem tart sajtótájékoztatókat. Itt ismét az áldozatszerepét emelte ki: szerinte a meghirdetett sajtótájékoztatókon baromságokkal kell foglalkoznia, ami feleslegesen köti le az energiáit. Végül a legfőbb bűnösnek a jobboldali sajtót kiáltotta ki:

A propagandát nem akarom azzal etetni, hogy minden héten kiállok és ott cafatra veretem magam a hülye újságíróknak látszók propagandakérdéseivel 

– minősítette a nem baloldali újságírókat Karácsony Gergely. Kiemelte: neki más médiakörnyezetben kellene helytállnia, és nincs olyan könnyű dolga, mint egy kormánypárti képviselőnek.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Hogy is volt ez a „fideszes hazugsággal”? Mi is itt az „álprobléma” és az „üres riogatás”?

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2024. május 23. 06:47
a főhülye karácsony! szabolcsig kellene téged üldözni és onnan soha ki nem engedni! ez a szerencsétlen állandóan áldozati pozícióban van! valami csudás állatfajta! olyan az állandó süket tehetségtelen vigyorával, levakarhatatlan gyúrcsányi hűségével, mintha viselős lenne! :) nem tudom van e a világon rosszabbul teljesítő főváros mint Bp.?! Nade azoknak a szerencsétlenek ez a majom kell! Hát akkor tessék...! egyétek!
bokrosbirka
2024. május 21. 20:09
A nagyvad :D :D Ezt már csak a bunkópesti panelproli veszi be, aki elég sötét hozzá! :D
Megtalálta
2024. május 21. 12:58
Az első 10 percben annyi önmagának ellentmondó dolgot állított Vitéziről, hogy nem bírtam tovább nézni. Még a 444-es kérdezőnek is feltűnt.
zakar zoltán béla
2024. május 21. 12:45
Ócska alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!