Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Karácsony politikai motivációt sejtet a NAV-kutatás mögött, pedig az adóhatóság a Mediaworksnél is járt

2024. május 24. 16:30

A NAV visszautasít minden olyan választási kampányban megfogalmazott főpolgármesteri állítást, amely az állítja vagy arra utal, hogy feladatainak ellátását az aktuális politika befolyásolja. Az adóhatóság a Mediaworksnél is járt, ahol nagy mennyiségű iratot foglalt le.

2024. május 24. 16:30

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden olyan választási kampányban megfogalmazott főpolgármesteri állítást, sajtóhíresztelést határozottan visszautasít, amely az állítja vagy arra utal, hogy feladatainak ellátását az aktuális politika befolyásolja – közölte a NAV az MTI-vel pénteken.

Mint írták,

az adóhivatal két büntetőeljárást folytat egymással párhuzamosan, költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Az egyik büntetőeljárásban, amelyben egy embert már gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság, bírói végzés alapján kutatást hajtott végre a NAV Tordai Csaba ügyvédi irodájában, amely során – ügyész jelenlétében – az elkövetett bűncselekmények alátámasztására szolgáló bizonyítékokat foglaltak le.

A médiában megjelentettekkel ellentétben

az eljáró hatóság, csak és kizárólag a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékokat ismerheti meg

– hangsúlyozták a közleményben.

A másik, folyamatban lévő büntetőeljárásban több helyszínen is kutatott a NAV Bűnügyi Főigazgatósága, amelyek során az ügyben vizsgált bűncselekményekkel összefüggésben tárgyi bizonyítási eszközöket foglalt le – tudatták.

Hozzáfűzték, a nyomozások részletes adatairól – az eljárások érdekeire tekintettel – további tájékoztatás nem adható, azonban az eddigi megállapítások szerint számos hamis okirat és külföldről érkezett pénzek képezik a vizsgalat tárgyat, amellyel kapcsolatosan további gyanúsítotti kihallgatások várhatóak.

A NAV a büntetőeljárásból eredő feladatait pártatlanul, politikai befolyástól mentesen, a törvényi felhatalmazásnak megfelelően, ügyészi felügyelet mellett látja el – szögezték le. 

A Mediaworksnél is iratokat foglalt le a NAV.

Információink szerint a nyomozók többek között megjelentek a Karácsony 2019-es kampányát levezető Mindenki Budapestért Egyesület székhelyén, amely az egyesület elnökének, Perjés Gábor bejelentett tartózkodási helye is egyben. Szintén volt házkutatás a külföldi pénzmozgásban érintett Bakony Rental Kft.-nél, amely cím a cég ügyvezetőjének, Karácsony régi bizalmasának, Mravik Zsoltnak és élettársának, Tordai Csabának bejelentett lakóhelye is. A nyomozók jártak utóbbi cég könyvelőjénél, illetve a datadatos Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám lakásánál is. – írja a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindez azért történhetett, mert a Magyar Nemzet részletes tényfeltáró írást közölt arról, hogy a főpolgármester öt évvel ezelőtti kampányát külföldi forrásból finanszírozták. Feltehetően a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből kiszivárogtatott dokumentumcsomag eddig feldolgozott részéből készült, amelyhez hozzátartozott a kampányt bonyolító egyesület adománygyűjtő dobozainak felnyitásáról készült jegyzőkönyv is.

Ezt is ajánljuk a témában

Külföldi pénz áramlott Karácsony kampányába

A Magyar Nemzet szerint a főpolgármester kampányába pumpált külföldi pénz egy észt cégtől érkezett a Karácsony bizalmasa, Mravik Zsolt által tulajdonolt Bakony Rental Kft.-hez, majd onnan a Városházán dolgozó közvetítő segítségével a 99 Mozgalom botrányából jól ismert Perjés Gáborhoz, a főpolgármester bizalmasához, a kampányt bonyolító Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület irányítójához került, aki több alkalommal összességében 75 millió forintot befizetett a Mibu bankszámlájára.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­e­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Patika
2024. május 24. 19:06
Az adóhatóság a Mediaworksnél is járt, ahol nagy mennyiségű iratot foglalt le.---- gondolom én álnevek alatt megírt a másik oldalról szoló cikkeket. (azt a francseszka ribancfioláját neki)Ű
Skywalker_bp
2024. május 24. 18:33
El is hisszük.,Ha a MediaWorks-nél is járt a NAV, akkor ehhez 2 fontos mondat. Mivel ismerjük jól a NER-t és mivel pontosan tudjuk, hogy ugyanúgy viszonyulnak a hatalomhoz, ahogy a kommunisták, emiatt a MediaWorks-höz azért mentek, hogy ezt a propaganda leírhassa, tehát eleve ez volt a terv, másrészt a MediaWorks-nek nyilván elôre szóltak. Így megy ez.
Akitlosz
2024. május 24. 18:24
"A NAV visszautasít minden olyan választási kampányban megfogalmazott főpolgármesteri állítást, amely az állítja vagy arra utal, hogy feladatainak ellátását az aktuális politika befolyásolja." Attól még így van. Nem csak a NAV-nál, hanem a többi állami szervnél is. Rendőrség, ügyészség, bíróság. Választási kampányok idején aktívabbak, aki akarja kistatisztikázhatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!