Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Felmérés: a magyarok fele szerint az EU-nak nem kellene támogatnia Ukrajnát

2024. május 30. 18:53

Inkább a fiatalok és a középkorúak nem akarnak semmilyen támogatást adni – derült ki a Závecz Research kutatásából.

2024. május 30. 18:53

Nyitókép: UKRAINE STATE EMERGENCY SERVICE / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A magyarok 46 százaléka szerint az Európai Uniónak semmilyen módon nem kellene támogatnia az oroszok által bő két évvel ezelőtt megtámadott Ukrajnát – derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a 24.hu megbízásából készített a Závecz Research.

Mint írták, a megkérdezettek 32 százaléka engedékenyebb, és támogatná a pénzügyi, gazdasági és humanitárius eszközökkel történő uniós segítségnyújtást, 

míg a lakosság 16 százaléka fegyvereket és más hadianyagokat is küldene Ukrajnának.

 Így pár százalékponttal ugyan, de relatív többségben vannak azok, akik segítenék a szomszéd országot.

A nők jobban ki akarnak maradni a háborúból

A háborúból való teljes kimaradást a nők 54 százaléka támogatja, míg a férfiaknak csak 38 százaléka. Ezzel párhuzamosan a férfiak nagyobb arányban (26 százalék) küldenének fegyvert, mint a nők (10 százalék). 

Míg életkor szerint 

inkább a fiatalok és a középkorúak nem akarnak semmilyen támogatást adni 

(47, illetve 51 százalék), míg a 60 évnél idősebbek körében többen vannak azok, akik valamilyen segítséget mindenképpen küldenének, és csak 41 százalék teljesen elutasító – ismertette a lap.

A kutatásban arra is rámutattak, hogy Budapesten 40, a városokban 47, a községekben 49 százalék válaszolt úgy, hogy semmiféle segítséget nem kellene adni Ukrajnának.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
La Piovra
2024. június 05. 08:39
Tehát az ország több mint a fele elutasít minden támogatást. 32% azt mondja kapjanak valamit, hogy ne haljanak éhen. 16% meg keménykedik úgy, ha netán mozgósítás lenne, ezt a 16%-ot találnánk a kukoricagóré deszkái alatt, vagy a latrina mélyén elbújva és várnák, hogy a 84% harcoljon helyettük is.
gilou-au-clavier
2024. június 04. 15:38
"A háborúból való teljes kimaradást a nők 54 százaléka támogatja, míg a férfiaknak csak 38 százaléka. " Akkor a magyar férfiak többségében mégse békepártiak?
Lajoss
2024. június 03. 08:41
Így van,az agresszor oroszokat kell támogatnunk,amit meg is teszünk, vásároljuk a méregdrága orosz gázt. Gratulálok minden agyhalott birkának!
BAJA
2024. június 03. 08:41
teljesen nem támogatom, úgyis ellopják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!