Szentkirályi Alexandrával háromra nőtt Karácsony kihívóinak száma

2024. március 16. 06:09

A jelöltek szerint eljött a változás ideje.

2024. március 16. 06:09

Nyitókép: Karácsony a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

***

Szentkirályi Alexandra csütörtöki bejelentésével kiderült: Karácsony Gergelynek legalább három jelölttel kell majd megküzdenie a főpolgármesteri posztért a június 9-i önkormányzati választáson.

Karácsony Gergely már korábban egyértelművé tette, hogy újraindul a tisztségért, de a teljes ellenzéki egységet nem sikerült megteremtenie maga mögött

sem az LMP, sem a Jobbik nem állt mögé, így az általa megálmodott közös fővárosi lista gondolata is dugába dőlt.

Karácsony így a DK, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum támogatásával indul majd. 

A regnáló főpolgármester első kihívójaként a Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András jelentkezett be tavaly szeptemberben. A legkevésbé ismert Grundtner 51 éves jogász, a Mi Hazánk fővárosi alelnöke, a Nemzeti Választási Bizottság tagja, a párt Hegyvidéki Alapszervezetének elnöke.

A bejelentésről szóló sajtótájékoztatón a Telex tudósítása szerint Toroczkai László azt mondta, hogy tisztában van a realitásokkal, tudja, növekedniük kell ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el, így aztán inkább a „tisztes helytállás” a céljuk a választásokon.

Maga Grundtner azt mondta a portálnak, elégtelenre ítéli Karácsony munkásságát, szerinte 

a főpolgármester saját maga állította ki a bizonyítványát, amikor végigrakta karókkal az Üllői utat és a Váci utat.

Tavaly novemberben a Jobbik jelentette be, hogy Brenner Kolomant, az Országgyűlés volt alelnökét indítja a főpolgármesteri posztért. 

Brenner a „tegyük rendbe Budapestet” szlogennel indította el a kampányát. Programjában a közbiztonság javítását, köztisztaságot és az eddigi fővárosi visszaélések megszüntetését ígérte. Azt is bejelentette, hogy helyi népszavazást kezdeményeznek a Lánchíd forgalmi rendjéről, és megválasztása esetén egységes parkolási rendszert vezetne be a fővárosban, valamint szabályozná az elektromos rollerek használatát.

Ahogy a lapunknak adott interjújában mondta: azt érzik hogy az ellenzéki szavazók körében is sokan vannak, akik elégedetlenek a balliberális városvezető eddigi teljesítményével. 

Most csütörtökön pedig a kormányoldal is megnevezte jelöltjét: a Fidesz-KDNP Szentkirályi Alexandrát indítja a választáson Karácsony Gergely ellen. Az eddigi kormányszóvivő, korábbi fővárosi képviselő, majd főpolgármester-helyettes szerint „a nemzet fővárosa Gyurcsány Ferenc fogságában van, aki főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből”. Karácsony szetrinte a 2010 előtti baloldali politika lejárt lemeze és itt az ideje, hogy lecseréljük ezt a lejárt lemezt. 

A nemzet fővárosa olyan polgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik vele

– tette hozzá.

Azt még nem tudni, hogy az eddigieken kívül lesz-e ötödik jelölt, Vitézy Dávid indítását hónapok óta lebegteti az LMP. A volt közlekedési államtitkár pár napja azt mondta, március 31-ig el fog dőlni, elindul-e a főpolgármester-választáson. 
 

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­g­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­y­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
survivor
2024. március 16. 17:13
Megoldás: 300 E migráns telepítése Bp-re. De lehet h 200 E is elég. Plusz az ukránok+ a cigók.
survivor
2024. március 16. 17:08
Karácsony győzni fog. Lásd Demszky...
survivor
2024. március 16. 17:07
A jobb oldal felszalámizza magát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!