Rendkívüli bizottsági ülés összehívását kérte Deutsch Tamás

2024. március 07. 15:11

A Fidesz EP-listavezetője szerint ki kell vizsgálni Hajnal Miklós állításait.

2024. március 07. 15:11

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Levélben fordult Kocsis Mátéhoz Deutsch Tamás a Fidesz EP-listavezetője.

Deutsch azt írta közösségi oldalán, hogy „indítványoztam az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását abból a célból, hogy

a testület vizsgálja meg, hogy milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a dollárbaloldal részéről

annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, ezzel pedig kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik”.

Ezt is ajánljuk a témában

A fideszes politikus emlékeztetett, hogy Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a közelmúltban az ATV televíziós csatornának nyilatkozva beismerte, hogy pártja európai parlamenti képviselőinek, Donáth Annának és Cseh Katalinnak komoly szerepe volt abban, hogy Brüsszel jogállamisági eljárást és kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarországgal szemben, melynek következtében hazánk évekig nem juthatott hozzá a jog szerint Magyarországnak járó európai uniós forrásokhoz.

Deutsch Tamás szerint „a beismerés nem kevesebbet jelent, minthogy

a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak,

amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak. Meggyőződésünk szerint, egy választott képviselőnek minden körülmények között hazája és annak polgárai érdekében kell cselekednie, és ezt az erkölcsi parancsot semmilyen ideológiai meggyőződés vagy politikai számítás nem írhatja felül”.

Hozzátette, „tekintettel az ügy kirívó súlyosságára, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja nevében, tisztelettel felkérem Frakcióvezető urat, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében kezdeményezze az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását

a Momentum EP-képviselőinek Magyarországgal szembeni folyamatos áskálódó tevékenysége megvizsgálására.

A közelgő európai parlamenti választásokra való tekintettel is, a magyar embereknek joguk van tudni, hogy milyen politikai manőverek történtek a dollárbaloldal részéről azért, hogy szándékosan hátrányt okozzanak a magyar polgároknak.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:04
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­ ­l­á­n­y­o­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Zokni
2024. március 09. 01:05
“…EU Alapító Szerződése szerint közösbe befizető tagországoknak AUTOMATIKUSAN komoly összegek járnak vissza…” - lódít Imre. Ez hazugság. Semmi sem “jár automatikusan”. Az EU viszont felel azért, hogy a neki befizetett (többek között magyar) állampolgári hozzájárulások ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, hogy korrupt miniszterelnökök, és rokonaik, illetve bűntársaik magánvagyonukat ne gyarapíthassák vele, ráadásul ne használhassák a hatalmuk megerősítésére a demokratikus rendszer autokráciává, diktatúrává alakításával.
Horja
2024. március 08. 07:14
Úgy tudom , van olyan büntetés, hogy a KÖZÜGYEKTŐL VALÓ ELTILTÁS. !!!!!!!! Miért nincs alkalmazva ????????????
zsolti123
2024. március 08. 00:58
Az a gyanúm, hogy Deutsch csak reklámot csinál Hajnalnak. Tudja , hogy kimagyaráztatja magát egy ügyvéddel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!