Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nem lepődik meg Karácsonyék aknamunkáján az LMP

2024. március 25. 14:15

„Nem gondolom, hogy a Párbeszédnek és a Párbeszéd tevékenységének a konkrét esetben és úgy általánosságban túl sok jelentősége lenne” – mondta a Mandinernek Kanász-Nagy Máté.

2024. március 25. 14:15
null
Bokor Gábor

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Sikerrel járt a Párbeszéd lobbija, miután hétfőn hivatalossá vált, hogy az Európai Zöld Párt (EGP) felfüggeszti az együttműködését az LMP-vel, amiért az Vitézy Dávidot támogatja Karácsony Gergely helyett. „Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezetten küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen” – áll a párt hivatalos közleményében. 

Az EGP úgy tartja, hogy Karácsony Gergely második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az üggyel kapcsolatban elértük Kanász-Nagy Mátét, aki lapunk érdeklődésére elmondta, nem lepte meg a Párbeszéd aknamunkája és az ezzel járó felfüggesztés. Az LMP-s politikus lapunknak elárulta, nem titok, hogy egyeztettek az Európai Zöld Párttal, hogy ők bizony Vitézy Dávidot támogatják majd Karácsony helyett.

Tájékoztattuk őket a budapesti helyzetről és fejleményekről, valamint arról, hogy Vitézy Dávid indításában gondolkodunk, amit meg is indokoltunk alaposan”

– jelentette ki az LMP országgyűlési képviselője, aki szerint Vitézy a budapestiek problémáinak megoldására fókuszál, nem pedig a politikai iszapbirkózásban való részvételre. 

Arra a kérdésre, árulásnak tartják-e, hogy a Párbeszéd kiszorította őket a EGP-ből, Kanász-Nagy Máté úgy reagált, nem tudja, mekkora szerepük volt a felfüggesztés elérésében, azonban nem lepődött meg, hogy a Párbeszéd aknamunkát folytat az LMP ellen.

Nem gondolom, hogy a Párbeszédnek és a Párbeszéd tevékenységének a konkrét esetben és úgy általánosságban túl sok jelentősége lenne”

– folytatta.

Az LMP-s képviselő lapunknak elárulta, amennyiben a Párbeszéd ezt a fajta aknamunkát folytatta, úgy az része annak a hideg, polgárháborús helyzet szításának, amelytől az LMP elhatárolódik.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 08:10
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
atti64
2024. március 25. 21:30
SZAROK AZ LMP-RE!
janoba
2024. március 25. 21:28
Magyarországi pártoknak miért kell külföldi pártokkal egyeztetni a honi választással kapcsolatban. Jóváhagyatni egy jelöltet? És ezt már nyíltan felvalallják?
P_F_Juli
2024. március 25. 19:32
Tehát az LMP-t máris kiszorították az ellenzéki összefogásból. Talán az LMP-nek már régen ott kellett volna hagyni őket, Az LMP valamikor úgy indult, hogy talán még elfogadható "harmadik" utat is képviselhet. Ugyan nem voltam szimpatizánsuk, de nem bántott a jelenlétük. Ma már nem tudom, hogy mit képviselnek, de egyedül ők lógnak ki az ellenzéki sorból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!