Sikeres volt Karácsony lobbija: Vitézy miatt felfüggesztik együttműködésüket az európai zöldek az LMP-vel

2024. március 25. 12:49

Az Európai Zöld Párt szerint Karácsony Gergely második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez.

2024. március 25. 12:49

Nyitókép: Facebook

Elege lett az Európai Zöld Pártnak (EGP), felfüggeszti az együttműködést az LMP-vel Vitézy Dávid támogatása miatt – írja a Népszava a pártcsalád közleményére hivatkozva. „Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezetten küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen” – áll a közleményben.

Az EGP szerint Karácsony Gergely második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez.

A Mandiner még február végén írta meg, hogy Karácsonyék az Európai Zöldeknél lobbiznak, hogy az LMP ne állíthasson főpolgármester-jelöltet Budapesten.

„Egyik tagpártunk, az LMP döntése, hogy Vitézy Dávidot, a Fidesz-kormány volt államtitkárát támogatja főpolgármester-jelöltként, egyértelműen ellentétes ezekkel a célokkal.

Az Európai Zöld Párt a fenti fejlemények fényében egyértelműen Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja a közelgő önkormányzati választásokon, és elhatárolódik az LMP döntésétől.

Elővigyázatosságból felfüggeszti politikai együttműködését az LMP-vel az uniós választási kampány idejére, és továbbra is figyelemmel kíséri a további fejleményeket” – olvasható az EGP közleményében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­ ­­l­­­á­n­­y­­­o­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­k­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 26. 19:39
Azt hittem,hogy a Soros…vagy a Gyurcsány…Mandi mi van veletek? 😉
paperfellow
2024. március 26. 04:44
Karigeri a nagy és erős bátyját hívta verekedni.
ed0222
2024. március 26. 00:01
Ez csak egy újabb mentális implantátum, melyet a médián keresztüli manipulációval akarnak beültetni a szavazók elméjébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!