Márki-Zay Péter beáll Magyar Péter mögé

2024. március 17. 06:36

Az ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje minden támogatást igyekszik megadni Magyar Péternek.

2024. március 17. 06:36
Hungarian opposition leader Péter Márki-Zay seen outside

Nyitókép: Thomas Krych/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

***

Magyar Péter a szövetségese Orbán Viktor megbuktatásában – írta Márki-Zay Péter a Facebook oldalán. A hódmezővásárhelyi polgármester, bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Magyar Péter „hirtelen jött ismertsége, a fideszesek körében elvitathatatlan hitelessége alkalmassá teszi arra, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását”.

Ezért pedig

felajánlotta minden támogatását. 

Márki-Zay azt is hozzátette, hogy annak ellenére szem féltékeny Magyar Péterre, hogy „gyakran épp azokat a gondolatokat fogalmazza meg, ugyanazokat a kifejezéseket használja”, mint ő is korábban.

Ennek ellenére nem ért vele mindenben egyet, de Márki-Zay elárulta, hogy miért támogatja mégis Magyar Pétert. Szerinte ugyanis egyrészt lehet azt mondani, hogy Magyar Péter ugyanazt mondja, mint mi eddig” , de „nem mindegy, hogy ki mondja”, Magyar Péterről Márki-Zay pedig azt gondolja, hogy

neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer”.

Hozzátette, hogy szerinte egyébként mondott új dolgokat is Magyar Péter.

Márki-Zay hozzátette, sokan kritizálják Magyar Péter, hogy „miért nem szólt eddig?” A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint viszont „jobb későn, mint soha”. Hozzátette, nekik az az érdekük, „hogy minden becsületes ember hagyja ott a Fideszt, minél előbb!” – ahogy szerinte azt egykor Hadházy Ákos is tette.

Úgy folytatta, hogy Magyar Péternek annál több sikert kíván, mint amennyit neki sikerült elérnie, és örömmel támogatja

a kormánydöntési próbálkozását.” 

Annak ellenére is Hadházy Ákossal együtt „vallja”, hogy „a rendszer választáson immár nem legyőzhető, de kíváncsian várom erre Magyar Péter kísérletét” – fogalmazott.

Márki-Zay azt is várja, hogy „eljön az a pillanat, amikor már Gyurcsányék nélkül is meglesz a kétharmad Orbán ellen.” Illetve azt is csak remélni tudja, hogy Magyar Péternek „ehhez egyetlen aberrált tolvajjal sem kell alkut kötnie a Fideszen belül”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 376 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­á­n­­­y­o­­k­ ­v­­á­­­r­n­­a­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
reakcio1969
2024. március 18. 16:47
Csak sütkérezni akar Magyar Péter mellett MZP. Igazi politikusi megnyílvánulás. Mindenki ezt csinálná a helyében. Ezért nem értem az anyázásokat. Milyen érdekes, egy politikus politikusként nyílvánul meg. Na bumm. Viszont van itt egy lényegesebb dolog. Akkor ezek szerint Magyar Péter népszerű? Úgy tűnik most igen. Hogy meddig, na ez a rejtély.
Csubszi
2024. március 18. 08:18
Hisz van ott még a dollárokból! Mikor viszi már el a rabszállító ezt a sok ártalmas, hazug bűnöző férget!
grrrgo
2024. március 17. 22:25
Megérdemli, hogy segítsen neki az MZP! Legalább 5%-ot fog veszteni a segítségével
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!