Lezárták az esztergomi robbantás aktáját

2024. március 18. 13:11

Magányos elkövető volt, aki már készült a robbantásra – derült ki az ügyészség jelentéséből.

2024. március 18. 13:11

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fél évvel a történtek után hivatalosan is lezárta az esztergomi robbantás miatt indított nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

„Az előre kitervelten, aljas indokból, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult bűnügyben az eljárást – az elkövető halála miatt – 2024. március 6-án megszüntette” – írta az Index megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Kovács Katalin hozzátette, hogy a nyomozás során – amely kiterjedt az elkövetés körülményeinek vizsgálatára – „nem lehetett olyan személyt azonosítani, aki a néhai elkövetőt a cselekmény elkövetéséhez segítette vagy arra rábírta volna, 

a bűncselekményt tettestársak nélkül, egyedül követte el”.

Biztosra ment az elkövető

A beszerzett adatok alapján az is megállapítható, hogy a robbantó szándéka a saját, valamint a rendőrök életének kioltására irányult, valamint az is, hogy készült a tettére.

Az ügyészség közleménye szerint előzetesen beszerezte a tűz- és robbanásveszélyes anyagokat, majd azokat előkészítve olyan helyen és állapotban helyezte el a házban, hogy a robbanás „biztosan és a kellő pusztító hatást kiváltva” következzen be.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szeptember 20-án, szerda este fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság Esztergom külterületi részére egy családi házhoz. Az őrjöngő férfi végül felrobbantotta otthonát, a detonáció során egy TEK-es rendőr életét vesztette, több pedig megsérült. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
2024. március 18. 17:43 Szerkesztve
Azt mondja, 9 komment van összesen, de én frissítés után is csak egyet látok.
vanced
2024. március 18. 13:39
A fegyveres szolgálat veszélyekkel jár. Sajnálatos eset volt, de ez benne van a pakliban. Azonban legalább ilyen fontos kérdés: Ti, Mandiner olvasók büszkék vagytok VJánosra, Magyarország Bronzpáncélos grál lovagjára? Tudjátok, akit Orbán Viktor terjesztett fel a pedofilt Magyarország Bronz Érdemkeresztjére. Véletlenül az Orbán család ügyvédje látta el a pedofil védelmét a bíróságon, és sikerült is 22,5 évről 8 évre mérsékelni a büntetését. Hogy, hogy nem, pont erre a Bronz Érdemkeresztre hivatkoztak, mint ENYHÍTŐ KÖRÜLMÉNY! Ha hitetlenkedsz a tényekben akkor itt a MAGYAR KÖZLÖNY, amelyben a felterjesztésről és a felterjesztőről is olvashatsz! https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/a7a54317fc67924c9bd581bada69b27c2b8a2ea2/megtekintes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!