Felrobbantotta magát egy férfi Esztergomban – egy rendőr életét vesztette

2023. szeptember 20. 20:16

Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát, és amit ért benzinnel.

2023. szeptember 20. 20:16

Szerda este fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság Esztergom külterületi részére egy családi házhoz. Információink szerint egy TEK-es rendőr életét vesztette, több pedig megsérült – olvasható a Hirado.hu-n.

Jelenleg is rendőri intézkedés zajlik egy ottani családi háznál, ahol a hírek szerint robbanás történt.

A hírek szerint a fenyegető felrobbantott egy gázpalackot, a helyszínen 6-7 ember sérülhetett meg.

– írta a HVG.

A Blikk információi szerint a TEK egységei is a helyszínen vannak. A helyszínre tart a szintén Esztergomban, a Fidesz frakcióülésén tartózkodó Pintér Sándor belügyminiszter is. A Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rögtön eljárást indított. 

Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát, és amit ért benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információink szerint a 6-7 sérült rendőr közül három állapota súlyos. A Magyar Nemzet úgy tudja, a zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni, és egész nap folytatta azt. A hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot (TEK) kell riasztani ilyen esetekben. Ez történt ezúttal is. A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyer agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel.

 

Nyitókép: Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik