Karsai László lenyomta Ungváry Krisztiánt apákésfiúkozásban

2024. március 02. 10:02

Arra jutott: az új köztársasági elnök édesapja lehet, hogy náciszimpatizáns volt, sőt, lehet, hogy ő írt egy kifejezetten nácipárti cikket egy megyei lapba '44-ben.

2024. március 02. 10:02
SULYOK Tamás
Petri Lukács Ádám
Petri Lukács Ádám

Élők elhunyt felmenőinek denunciálása révén kielégített feltűnési kényszer versenyében Ungváry Krisztiánt e pillanatban lenyomta Karsai László.

Az ismert néhai történész Karsai Elek fiaként olykor kirohanásai miatt szintén pillanatokra ismert történész most azzal került nyolc percre a rivaldafénybe, hogy arra jutott, az új köztársasági elnök édesapja lehet, hogy náciszimpatizáns volt, sőt, lehet, hogy ő írt egy kifejezetten nácipárti cikket egy megyei lapba '44-ben.

Feltevését korabeli dokumentumokra alapozza, igaz, ugyanezekben a korabeli dokumentumokban számos tanú azt állítja, hogy a szóbanforgó cikket nem Sulyok édesapja írta.

Ma már nem tudjuk megállapítani ki írta a cikket, csak azt, hogy immár sorozatban mondják fel az 1990 után kialakult közmegegyezést néhányan, miszerint nem „apákésfiúkozunk”. Súlyosan ártva ezzel a polgári jóízlésnek, az értelmes vitának egyaránt.

Sulyok Tamás lehet, hogy kitűnő államelnök lesz, lehet, hogy jelentéktelen, majd kiderül. Amit már most tudunk, hogy békésebb korokban rácsodálkoznak az emberek arra, miképp lehet, hogy a vészkorszakban,

az ötvenes években úgy lealjasodott a táradalom egy része, hogy kényszeresen feljelentette a szomszédját, munkatársát, kollégáját.

Mai szakkifejezéssel: karsaiskodott.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­o­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Bakafa
2024. március 05. 10:10
Hol van még egy ország, ahol "történészek" azért kapnak fizetést, hogy minél mocskosabb dolgokat kutassanak fel az ország múltjából? Ez a Karsai meg a másik gazember Ungvári erre tette fel az életét. Szégyelljék magukat!
abcugabcug
2024. március 04. 09:07
Kár, hogy a hozzászólók zöme csak ír, de nem olvas.
dryanwolf
2024. március 04. 01:10 Szerkesztve
"Figyelj, Lajos, (kényszeresen) az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad" - mai szakkifejezéssel.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!