Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Ez lesz Magyarország leghosszabb autópályája

2024. március 07. 10:27

Az M9-es oldaná az ország Budapest-központúságát is.

2024. március 07. 10:27
null

Nyitókép: MTI/Varga György

***

Folytatódott az egyeztetés az M9-es autópálya megvalósításáról – írta a Világgazdaság.

Bányai Gábor a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos arról számolt be közösségi oldalán, hogy tárgyalást folytatott az M9-es autópálya teherforgalmi határátkelőhelyig tartó déli lekötésének tervezőivel, az Építési és Közlekedési Minisztérium munkatársaival és Véh Lászlóval, Tompa polgármesterével.

Véh László korábban arról számolt be, idén augusztusra kell elkészítenie a tervezőcsapatnak az M9-es autóút tompai leágazásának lehetséges nyomvonaláról és az új teherforgalmi terminál tervezett helyéről szóló tanulmányterveket. 

Amennyiben az M9-es teljes egészében megépül, nagyjából 300 kilométer hosszúságot érne el.

Ez lenne az ország leghosszabb autópályája.

Célja a jelenlegi sugaras gyorsforgalmi úthálózat összekötése Magyarországon, hogy ezzel oldja az ország Budapest-központúságát. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:55
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­­­e­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­­­c­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
tintapaca
2024. március 08. 10:26
A közelekdési "szakértők" el voltak kötelezve a közútak Budapest centrikussága iránt. Ennek következménye lett az odavezető utak, a Duna hidak és az M 0 elviselhetetlen zsúfoltsága. A cél: mindenáron megakadályozni, hogy a fejlesztési források ne Budapestre, hanem vidékre kerüljenek. A vidék közlekedési hálózatának fejlődése hosszú távon a vidék gazdasági felemelkedését és politikai érdek érvényesítését is jelenti a budapesti vízfej ellenében. A politikai demokrácia és pénzügyi diktatúra jelenlegi képviselői csak lassan engednek a vidék nyomásának. Ragaszkodnak pénzforrás elosztó monopóliumukhoz, még ha a vidéki Magyarország beledöglik is.
Cserna János
2024. március 08. 01:16
Akármilyen gyorsan megépítik is, már késik. A vidéki Magyarország forgalma is kénytelen Budapest felé menni az M0-ig. Szóval gyerünk, gyerünk!!!
alexandrosz-2
2024. március 07. 20:03
20 éves késésben van és nem lesz megépítve még vagy 15 évig egészen biztosan. Az M0 se lett befejezve. A lopás és a túlárazás elvisz minden forrást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!