Deutsch Tamás: Az idei EP-választás sorsfordító lesz

2024. március 03. 08:52

Gyökeres változás következhet az EU-ban, ha a jobboldali pártok jól szerepelnek a választásokon, azt követően pedig széleskörűen együtt tudnak működni – mutatott rá a Fidesz képviselőcsoportjának listavezetője Strasbourgban.

2024. március 03. 08:52
null

Az eddigi európai parlamenti választások közül a 2024-es lesz a legfontosabb, „sorsdöntő” voksolás lesz – hangsúlyozta a Fidesz EP-képviselője, aki szerint Brüsszelben alapvető változásokra van szükség, ehhez pedig olyan EP-képviselők kellenek, akik döntéseikkel gátat tudnak szabni az Európa felé irányuló illegális migrációnak, a „háborús uszítás helyett békét tudnak teremteni Ukrajnában”, véget tudnak vetni a „gender-őrületnek”, és 

megállítják azt a folyamatot, hogy az uniós tagállamoknak állandóan saját szuverenitásukat kell védeniük a hatásköröket elvonó Brüsszeltől.

Ehhez szükség van a jobboldali voksokra az EP-választáson

A felmérések szerint van esély a jobboldali előretörésre Európában a voksolások eredményeképpen, ez Deutsch Tamás szerint kedvező előjel, de a politikus Kovács Lászlót idézve (nem felmérést, hanem választást kell nyertni – a szerk.) rámutatott: ezt az esélyt valóra is kell váltani.

Deutsch felidézte: az előző EP-választásokon jó eredményt ért el a jobboldal, valamint rámutatott: ezt szeretnék megvalósítani idén is. Ha ez sikerül, „új időszámítás kezdődhet” az EU-ban, Brüsszel életében – fogalmazott.

A jövőbeli európai parlamenti együttműködésekkel kapcsolatosan a Fidesz politikusa az Európai híradó műsorának nyilatkozva elmondta: mindkét jobboldali frakció, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) és az Identitás és Demokrácia (ID) is nyitott arra, hogy a Fidesz csatlakozzon, együttműködjön velük.

Deutsch továbbá aláhúzta: a választási jó szereplés a jelenlegi cél, és utána a minél szélesebb körű együttműködés kialakítása.

Kettős mérce a lengyelekkel

Strasbourgi nyilatkozatában a Fidesz EP-listavezetője szégyenletesnek nevezte, hogy az Európai Bizottság a lengyel kormányváltás után feloldani készül a jogállamisági kifogások miatt eddig fenntartott átutalási zárlatot, és Lengyelország hozzájuthat a helyreállítási és kohéziós  pénzekhez. Mint Deutsch rámutatott: ez a kettős mérce kirívó esete. Mint fogalmazott:

a Bizottság politikai szimpátiája alapján döntött, nem pedig törvényi kötelezettsége szerint. 

A jogállamisági eljárásokat Brüsszel az uniós jog ellenében szabálytalanul indította meg Magyarország és Lengyelország ellen, másrészt az új lengyel kormány még nem helyezte hatályba azokat a jogszabályokat, amelyek a jogállamisági bírálatokban jelzett változtatásokat a gyakorlatban is bevezetik, Donald Tusk mégis ígéretet kapott Brüsszeltől a pénzek átutalására – mutatott rá.

Deutsch Tamás fentiekben idézett nyilatkozatát az alábbi videóban nézheti vissza:

--

Nyitókép:

 

 

 

 

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­á­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­v­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
díszponty
2024. március 05. 11:24
Tamás, ne hadoválj. Legalább te ne. Az a pár eselék mandátum amit mi adhatunk, csepp a tengerben. Nyugaton még a jobboldali pártok is meghülyültek. Kávázi libsik, vagy szocik lettek. Ott már mindenki a szép új jövő felé menetel dalolva, ahol csak az egybeolvadás ragyog az égen (na és a tele bugyelláris bizsergető érzése a zsebben). Sajnos úgy néz ki, most mi alakítjuk azt a bátor harcost, aki kezét lábát levágva azt kiáltja: na állj ki ellenem ha mersz. Aztán még döntetlent se kérhetünk. Még belegondolni is szörnyű.
Ugandai Bubu
2024. március 03. 16:26
Kétségtelen, hogy nem sok népnemzethy igazfehér párt van, akinek a listáját egy galaktikus Dávid-csillagon ücsörgő volt sorosista zsidó vezeti :DDD Sokat elárul a szavazóik intelligenciájáról...
Ugandai Bubu
2024. március 03. 16:22
Sorsfordító lesz... Ezt az ócska szöveget nyomjátok már 20 éve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!