Az ifjabb Soros bedurrantotta a kampányt, apjához hasonlóan ő is gondoskodik a politikusokról

2024. március 22. 19:06

Alex Soros az elmúlt években dollármilliókat adományozott a demokratáknak. Most egy jelölt mögé állt, aki előszeretettel vádolja ellenfeleit azzal, hogy a pénzemberek érdekeit képviselik.

2024. március 22. 19:06
null

Nyitókép: Facebook/Alex Soros

 

Soros György fia, Alex Soros a héten a közösségi médiában egy képet posztolt „a kampányszezon kezdetéről” Ruben Gallegoval, aki valószínűsíthetően a demokraták arizonai szenátorjelöltje lesz. Gallego képviselőként több ezer dollárt kapott Sorostól ebben a ciklusban – írta az amerikai Fox News internetes híroldala.

A cikk rámutat, 

Gallego annak ellenére vett részt az eseményen Soros mellett, hogy korábban kijelentette, „az ultragazdagoknak nincs szükségük több szószólóra Washingtonban”, 

és a Republikánus Pártot azzal ostorozta, hogy „egyéni érdekek és milliárdos haverok” mellett áll. Gallego támadta a független arizonai szenátort, Kyrsten Sinemát is, amiért „a milliárdosoknak, nem az arizonaiaknak” felel.

Saját magával szemben viszont már nem ennyire szigorú, hiszen a nemzetközi tőzsdespekuláns milliárdos fiától elfogadja a pénzt. Alex Soros Galego leglelkesebb támogatója, a Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint a 2024-es választások alkalmával 6600 dollár adományt küldött a kampányának.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ifjabb Soros nem most lépett apja nyomdokaiba, ha a progresszív politikusok abajgatásáról van szó. A Fox News feleleveníti: néhány nappal azután, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette, Alex 2023 júniusában átveszi apja hálózatát, az örökös New Yorkban egy rendezvényt tartott, amelyen vezető demokrata politikusok vettek részt.

A Fox arra is rámutat, a közösségi médiafelületeken 2018 óta tucatnyi képet lehet találni Alex Sorosról, amelyeken együtt szerepel vezető demokrata képviselőkkel és szenátorokkal.

Alex Sorosnak legalább nyolc találkozója volt Pelosival, akit „az amerikai történelem legnagyobb házelnökének” nevezett.

Kamala Harris alelnökkel is nyilvánosságra hozott fotókat, miközben láthatóan könnyedén bejuthat bármikor a Biden-féle Fehér Házba, amelyet 2021 óta több mint 20 alkalommal látogatott meg.

A Fox News cikke szerint, 

Alex Soros az elmúlt években dollármilliókat adományozott a demokratáknak, 

bár jóval kevesebbet, mint az apja. 2020-ban több mint 700 ezer dollárral járult hozzá a Biden Victory Fundhoz, amivel a legnagyobb adományozók közé került. A 2024-es időszakban pedig 6600 dollár adományt juttatott el közvetlenül Biden kampányának, derül ki a szövetségi bejelentésekből.

A 2018-as választások óta több mint 5 millió dollárt öntött a szövetségi politikai kasszákba.

Emellett több százezer dollárral járult hozzá Nancy Pelosi alapjához, a Nancy Pelosi Victory Fundhoz, a Demokrata Nemzeti Bizottsághoz és a Demokrata Kongresszusi Kampánybizottsághoz. További tízezreket adott tagállami demokrata pártszervezetekenek és egyéni kampányoknak – foglalta össze a hírportál.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­á­n­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
SzaboGeza
2024. március 22. 20:33
A csorgatott pénzek mennyi százaléka csorog vissza, a Gazdihoz??? Ez a pénzmosás iGAZ???
Kristály
2024. március 22. 20:21
Csak egyszer kellene fejbelőni törvényileg többet nem csinalná és a többi is meggondolná.
zatoicsi
2024. március 22. 20:05
durrantott? Ez a ratyikirály? legfeljebb a laza ánusza rotyogott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!