Megvan az első köztársasági-elnökjelölt, korábban a MIÉP színeiben indult

2024. február 12. 12:02

A Mi Hazánk szerint a közgazdász személyében egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lehetne Magyarországnak.

2024. február 12. 12:02

Novák Katalin szombati lemondása után a Mi Hazánk bejelentette köztársasági elnökjelöltjét: Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelölik a posztra. Mint írják, személyével egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lenne Magyarországnak, ezért bíznak abban, hogy professzorasszony jelölését más pártok is támogatni fogják.

A 80 éves Csath Szent-Györgyi Albert-díjas közgazdász, korábban a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozattal is kitüntették, a 2002-es országgyűlési választásokon a MIÉP jelöltje volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Novák Katalin szombaton váratlanul megszakította dohai útját, hazaérkezett és a kegyelmi döntés miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke az X-en (korábban Twitter) is közzétette jelöltjük nevét.

Az Országgyűlésnek ezt követően új elnököt kell választania, a folyamatról itt írtunk bővebben!

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:44
🍓 ️ F­­­o­­r­­r­­ó­­ l­á­­n­yok sz­­ex­­et ak­ar­­­n­­ak, ba­sz­­d m­­­eg ők­­et itt 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
zseblámpa
2024. február 13. 23:34
Csath Magdolnának már hallgattam előadásait, interjúit. Ő egy elméleti szakember, aki mindig csak tanította a közgazdaságtant, még könyveket is írt róla, de valószínűleg sohasem alkalmazta. A hallottakból az derült ki számomra, hogy egy átlagos cégvezető sokkal többet tud nála. Bizonyos témákban pl. a magyar ipar és gazdaság szerkezetét illetően teljesen tájékozatlan. Mintha az utóbbi időben nem követné a valóságot.
kervez
2024. február 12. 19:45
Elnökjelölt-aspiráns bemondás. Elnökjelöltet majd a parlamenti képviselők legalább egyötöde állít!
hivataltaszilo
2024. február 12. 17:11
Nyolcvan éves ember ne legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik