Meg fogunk halni a klímaváltozás miatt? Gyurcsány Ferenc ennek is utánajárt! (VIDEÓ)

2024. február 07. 22:13

„Megvan az esélye annak, hogy az emberiség súlyos károkat szenvedjen az éghajlat pusztulása miatt” – jelentette ki a klímakutató a politikusnak.

2024. február 07. 22:13

Hogyan befolyásolja a klímapara azt, hogy egyre kevesebb fiatal akar családot alapítani? Miért mondják, hogy a leggazdagabb emberek karbonlábnyoma a legnagyobb? Mi is egyáltalán az a karbonlábnyom? A Hát Így podcast legújabb adásában ezeket a kérdéseket és összefüggéseket vizsgálta Bart István klímakutatóval Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője.

A politikus a műsor felvezetőjében elmondta, hogy „manapság már állandóan meg lehet halni. Halljuk, hogy a mesterséges intelligenciától, a géntechnológiától, és természetesen a klímaváltozásba is előbb-utóbb az emberiség bele fog pusztulni. Igaz ez?” – fordult vendége felé.

Erre a klímakutató azt felelte, hogy „ez csak rajtunk áll. Attól függ, hogy mit fogunk csinálni a következő tíz-húsz évben. 

Megvan az esélye annak, hogy az emberiség jelentős része nagyon súlyos károkat szenvedjen az éghajlat pusztulása miatt.”

Majd arra hívta fel a figyelmet, hogyha felhagyunk a szén, gáz, olaj eltüzelésével, akkor „meg tudjuk őrizni a Föld éghajlatát olyan állapotban, amely még alkalmas arra, hogy ilyen nagy számban éljünk” – hangzott el.

Elmondhatatlan különbségek

Bart István a karbonlábnyom kapcsán elmondta, hogy 

egy átlag nigériai karbonlábnyoma akkora, mint egy átlag amerikai hűtőszekrényé. 

„Elmondhatatlan különbségek vannak a szegény fejlődő országok vagy akár a mi életszínvonalunk között. Ebből fakadóan a karbonlábnyomunk miatt jogos, hogy azt modják, 

ezt a kárt ti okozzátok, a ti életszínvonalatok, és ezért adjatok pénzt”

– húzta alá a kutató.

A teljes adást alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Tényleg inkább kutyát tartanának a magyar fiatalok gyermek helyett? Utánajártunk!

Alaposan megosztotta a közvéleményt nemrég a 444.hu-hoz köthető egyik podcast beszélgetés, melynek résztvevői arról elmélkedtek, hogy gyermeket vállaljunk vagy inkább kutyát tartsunk. Összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, miként vélekednek a magyar fiatalok a családról, s európai viszonylatban milyen a gyermekvállalási kedvük.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. február 08. 09:14
Ugandai Bubuakkor ki 2024. február 08. 08:11 ..."Kihal az ostoba bugrismagyar fajtád és kész. Jönnek helyünkbe a ploiesti, borsodi cigányok meg a sárgák."... Ez BIZONYOSAN borítékolható, amennyiben a fajtád nemzetáruló, a magyarság elpusztításán dolgozó vágyaidnak megfelelően a baromarcú Fletó és más liberálnáci elvtársad is hatalomra kerül. Akkor már az addig integrálódó és javára elmagyarosodó a ploiesti, borsodi cigányok meg a sárgák is hanyatt-homlok menekülnek majd az így sivataggá váló országból. Legföljebb más, az éghajlatváltozást röhögve megoldó virágzó földrészekről és tájakról jönnek ide futurisztikus filmeket forgatni, elrettentő példaként azt emberiség számára, hogy mire képes a libsi-bolsi aljasság és emberi ostobaság.
csapláros
2024. február 08. 09:03 Szerkesztve
Ugandai BubuJose 2024. február 08. 08:00 ..."Az degenerált bolsevik fajtád még a szavakat is betiltaná..."... furcsák a megállapításaid: a bolsevikokra éppen a természet alaptörvényeinek a megváltoztatása a jellemző, mint például Sztálin idejében a Léna és az Ob folyásának megváltoztatása északról délre, hogy a közép-ázsiai szűzföldek öntözhetővé váljanak, vagy Rákosi idejében a gyapot termesztése a békési pusztákon. Fingod sincs a témáról de te szorgalmasan böfögsz, mint egy házi marha, hogy megkapd a napi pofonadagod, amire azután kiverheted magadnak.
august
2024. február 08. 08:32
Ha már összehasonlítás, akkor egy nigériai kisváros 'karbonlábnyoma eltörpül az Altus birodaloméhoz képest. Azt is kijelenthetjük, hogy a pártelnök, - a prédikátor, -a mesemondó, és filozófus szerepkör után a klímaszakértő Gyxurcsány Ferenc is kopgtat az ajtón. -Vagy valahol. Pedig ma valamelyik, -mondjuk a Ficsor gazdaságban traktoron kéne ülnie, fényképezkednie, a nyugati trendeket meglovagolva. Vagy valamelyik tehenészetben, ahol a tehénböfögésről, -annak klímára gyakorolt hatásairól elmélkedne gumicsizmában.
jooeee
2024. február 08. 08:18
Ne aggódj Feri! Veled hamarabb végez az alkohol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!