Itt az újabb nyomozás a Lánchíd ügyében: a Főpolgármesteri Hivatal szerint nem kontár munka, hanem rongálás történhetett

2024. február 09. 18:55

Közlésük szerint a gyalogosokat érintő sérülés- vagy életveszély nem áll fenn.

2024. február 09. 18:55

Szándékos rongálás történt a Lánchídon – erre a következtetésre jutottak a szakemberek, amikor a csütörtöki sajtóhírekben megjelentek miatt bejárást tartottak az átkelőn – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Főpolgármesteri Hivatal. 

Mint írták, a szemle során alaposan megvizsgálták a beszámolókban kifogásolt kábeleket és szigeteléseket. 

Továbbá azt is megállapították, hogy 

a gyalogosokat érintő sérülés- vagy életveszély nem áll fenn. 

Ugyanakkor felvetődött egy közelmúltbeli szándékos károkozás lehetősége, ezért a díszvilágítást üzemeltető fővárosi BDK Kft. rendőrségi feljelentést tett.  Kérdés ugyanakkor, hogy a Duna felett hogyan tudhattak hozzáférni a kábelekhez az esetleges rongálok – jegyezte meg a lap.

Minőségileg is kifogásolható munka

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt Metropol cikke nyomán, 

nem csak drágábban, de minőségileg kifogásolható módon készült el a Lánchíd, 

„elkapkodott, életveszélyes kontármunkát végzett” a fővárosi látványosságot felújító A-Híd-Zrt. 

A Metropol munkatársai közelebbről is megnézték a Lánchidat, és „megdöbbentő kontármunkára, a gyalogosokat is veszélyeztető, nem megfelelően szigetelt vezetékekre, hibás burkolatokra, a szélben összevissza lengedező kábelekre bukkantak”.

Mint ismert, minimum három botrány, egy felújítás és egy kulcsfigura körüli történések borzolják a fővárosi közéletet. Három esztendeje, 2021. február 2-án írták alá a szerződést, így elkezdődhetett a Széchenyi lánchíd felújítása. Bár a munkálatokat befejezték, és a híd 2023. augusztus 4-én megnyílt a gyalogosok előtt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kapcsolódó közbeszerzési eljárását elnyerő A-Híd Zrt. és a rekonstrukció ismét a figyelem középpontjába került.

***

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. február 09. 21:27
A rongáló járókelők belógatták a vezetéket a Duna fölé és gyorskötözővel rögzítették.
zakar zoltán béla
2024. február 09. 21:13
Az ÉjSZAKAI Áramlat megszakadt?
palicsi-2
2024. február 09. 20:28
Ne legyen kétsége senkinek, ezt a dumát, a humán "értelmiség", csont nélkül beveszi! Tudni illik, a tetők, telis tele vannak atomerőművekkel! Az elektromos kütyüket meg, le szoktuk mosni a kádban! Ezek a "hídbejárók" között nem volt senki, aki legalább villanyszerelő szakiskolát végzett a nyolcadik után?
states-2
2024. február 09. 20:14
Európa leghülyébb, legkorruptabb polgármestere, Széchenyi forog a sírjában, hogy ez a barom mit művelt a hídjával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!