Gyöngyösi Márton és Azahriah után Pressman ismét válogatott társasággal találkozott

2024. február 19. 16:41

Az amerikai nagykövet vendége emlékezetes akciót vitt véghez 2000-ben.

2024. február 19. 16:41

A zsidó vallásúakat korábban listázni akaró Jobbik-elnök Gyöngyösi Márton, és a kormányt rendszeresen támadó Országos Bírósági Tanács volt vezetői után újabb „illusztris” vendéggel találkozott David Pressman, budapesti amerikai nagykövet – írta a nagykövetség bejegyzésére hivatkozva a Magyar Nemzet. 

A Facebook-bejegyzés szerint „Magas rangú amerikai szenátorok kétpárti csoportja fontos megbeszélést folytatott magyar civil szervezetek és szakértőik képviselőivel”. Ahogy a Magyar Nemzet cikke felhívja a figyelmet, a posztból ugyanakkor kiderül: Léderer Sándor is részt vett a találkozón, 

akinek a nevével fémjelzett K-Monitort már a kezdetek óta támogatja Soros György legfőbb alapítványa, az Open Society Foundations (OSF).

A K-Monitor a 2017 és 2021 közötti időszakban 205 360 dollárt kapott közvetlenül a OSF-től, ami – 360 forintos árfolyamon számolva – 73 929 600 forintnak felel meg. A Tűzfalcsoport információi szerint a K-Monitor az OSIFE nevű szervezettől is kapott 18 millió forintot. Ez a szervezet nem más, mint a Soros-féle Nyílt Társadalomért Alapítvány európai leányalapítványa.

Ahogy ugyanakkor a cikk is rámutat, Léderer Sándorra másról is lehet emlékezni. Ő volt ugyanis az, aki társaival 2000 novemberében a Felvonulási téren lévő,

a Rákosi-korszakban lebontott Regnum Marianum templomra emlékeztető fakeresztet ledöntötte. A kereszt helyére egy vörös csillagos rajzot tettek, Budapesti Felszabadítási Front felirattal. 

Léderer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a bűncselekmény miatt.

Léderer Sándor 2002-től az SZDSZ tagja, 2003-tól az Új Generáció nevű szervezet országos ügyvivője volt, majd alelnöke, később elnöke lett, de tagja volt a párt ügyvivői testületének is.

Nyitókép: USA nagykövetség/Faceebook

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. február 21. 06:42
Ti mocskos pedofideszes szarok!!!! Ők kapták a pénzt, ti meg lopjátok!!!! A magyar emberek pénzét!!! Ti vagytok a szemét hazaárulok!!! Buzik, tolvajok, pedofilok, szaros álkeresztény rohadékok= fidesz!!
Szuperszig
2024. február 20. 11:55
Külföldiekkel kollaborálva a magyar, demokratikus államrend megdöntésére nettó hazaárulás. Hol van a nemzetbiztonsági szolgálat? Meddig tűr még az igazságszolgáltatás?
Welszibard
2024. február 20. 07:52
Értem. Szóval ilyen kereszt döntögető garázdákat támogat a ferde hajlamú Pressman USA nagykövet(nő), aki a szintén ferde hajlamú urával két tiltakozásra képtelen kisgyereket jogfosztanak, mivel elvették tőlük az anyához való jogot. Miért kellene ezt nekünk szeretni?
hoci74
2024. február 20. 05:21
Össze kellene kócolni...úgy betyárosan....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!