Pressman ismét találkozott a Bírói Tanács vezetőivel

2023. november 14. 21:55

Egy évvel ezelőtt mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott egy hasonló találkozó.

2023. november 14. 21:55

David Pressman újabb „fontos beszélgetést” folytatott az Országos Bírói Tanács vezetőivel. 

Mint az az Egyesült Államok magyar nagykövetségének  Facebook-oldaláról kiderült, a téma a Tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munka, és a Tanács magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepe volt.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

 

A Magyar Nemzet cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai nagykövet újabb találkozója az OBT tagjaival ismételten komoly botrányt okozhat, mint ahogyan a tavalyi megbeszélése is a tanács két tagjával, Matusik Tamás és Vasvári Csaba bírókkal. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, az egy évvel ezelőtti eset, mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott. A Tanács a történtek után valamivel megszólalt, és arra utalt, hogy 

egy rutinszerű találkozóról volt szó, 

amelynek elvi kerete a „demokráciákban teljesen szokásos mód”.

A Kúria elnökének nincs tudomása arról, hogy napirenden lett volna a találkozó

A lap idézte továbbá a Kúria elnökét, Varga Zs. Andrást, aki rámutatott, hogy az egyes nagykövetségek természetesen kapcsolatot tartanak a fogadó állam intézményeivel, viszont a hivatalos kapcsolatok helyszíne általában a fogadó állam intézményének székhelye. 

Varga Zs. András hozzátette, hogy 

nincs tudomása arról, hogy az OBT és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének kapcsolata az októberi két OBT-ülés bármelyikén napirenden szerepelt volna 

– írta a Magyar Nemzet.

Nyitókép: U. S. Embassy Budapest hivatalos Facebook-oldala

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 15. 16:45
Hogy jön ahhoz ez a külföldi b*zi, hogy magyar bírókat "érzékenyítésen" és úgy kezelje őket mint az alattvalóit?!
Genusnextgen
2023. november 15. 15:21
Nagyon helyes, hogy a kipcsak-cigány körmére néznek, ez a téma igényli a formális társadalmi kontrollt, amelyet Pressman Úr látogatása kellő súllyal támogat. Köszönjük!
béka
2023. november 15. 14:59
Ezek a jogot végzett alakok nem szégyellik magukat,hogy ilyen alak callgir-ként rendelgeti magahoz őket,viselkedesükkel megalázzàk es,lejáratják a kollégáikat vagy van az a baksis amiért megértését?!
Ergit
2023. november 15. 13:23
Nagyon laposabban utána kellene nézni ennek a 7 (mint a gonoszok) bíró múltjában és jelenében titkosszolgálati eszközökkel, mert ez nem lehet véletlen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!