Ezt gondolják a magyarok Novák Katalin lemondásáról

2024. február 11. 18:53

A Nézőpont Intézet felmérte, hogy mi a véleménye a magyaroknak a kegyelmi ügyről.

2024. február 11. 18:53
null

A magyarok többsége (70 százalék) elfogadja Novák Katalin döntését, mellyel a bő egy hete tartó kegyelmi ügy magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával zárult – közölte a Nézőpont Intézet.

Kiderült, hogy a magyarok több mint négyötöde (85 százalék) hallott a kegyelmi ügyről, amelyre a baloldal egy képmutató, lejárató kampányt épített.

Nem meglepő, hogy az ügyről értesültek 83 százaléka nem ért egyet a köztársasági elnök kegyelmi döntésével.

A bő egy hete tartó ügy magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával zárult. A köztársasági elnök döntése nemcsak erkölcsileg volt megalapozott, de összhangban volt a magyarok többségének véleményével.

Mindent egybe vetve a magyarok 70 százaléka szerint volt helyes döntés (19 százalék szerint nem), hogy Novák Katalin a kegyelmi ügy miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

„A köztársasági elnök kegyelmének érvényességéhez szükség volt Varga Judit akkori igazságügyi miniszter aláírására is. Az egykori miniszter asszony lemondott jelenlegi országgyűlési képviselői tisztségéről, mely döntéssel szintén egyetért a magyarok 69 százaléka (16 százalékuk nem)” – mutatott rá a Nézőpont intézet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 585 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 20:25
🍓 ️ F­­o­­r­­­r­­­ó­­­ l­­á­­n­yok sz­­­ex­et ak­­ar­n­ak, ba­sz­d m­­eg ők­et itt 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
gyaloggos
2024. február 12. 17:57
kir2vilk! AZ újságíróknak, vagy azoknak, AKIK MENESZTETTÉK azt a két hölgyet? MERTHOGY ők nem az újságírók által írottak miatt döntöttek úgy ! TEHÁT KINEK is fűtik a pokol megfelelő, kiérdemelt bugyrát?
kir2vik
2024. február 12. 17:52
A hiba az, hogy engedik lemondani a hölgyeket. Egyetlen emberrel sem beszéltem, aki helyeselné. Aki igen, annak fogalma sem volt a történtekről. Meg az egész kegyelmi procedúráról. Csak a "sajtóban olvasta", hogy pedofil kapott kegyelmet. Az újságíróknak fűtik már a pokol megfelelő bugyrát.
KBA98
2024. február 12. 16:50
Én nem fogadom el. A Balogh nevű farizeus pap már azelőtt is sok kart okozott, pl. az ORFI tönkretétele okán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik