Az Újpest méltatlannak és elfogadhatatlannak tartja a „fekázó" vezetőedző büntetését

2024. február 29. 18:41

A döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni – írták közleményükben.

2024. február 29. 18:41
MÉSZÖLY Géza

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 1+2 hónapra eltiltotta Mészöly Gézát, az Újpest vezetőedzőjét. Egy hónapig biztosan nem vezetheti a csapatot, a másik két hónap pedig felfüggesztve van, azaz irányíthatja a gárdát, azonban még egyszer valami hasonló cifrát nyilatkozik, érvénybe lép a két hónap eltiltás. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség a DVTK elleni idegenbeli győzelem után indított eljárást Mészöly Géza ellen, aki a meccs azt mondta:„Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni”.

Csütörtök délután az Újpest FC közleményt adott ki az ügyben, nincsenek elragadtatva a döntéstől. Fellebbezni fognak és az „igazság érdekében a végsőkig hajlandók elmenni”.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának mai – 2024.02.29. – ülésén hozott

döntését Mészöly Gézával szemben az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja!

A klub továbbra is azon a véleményen van, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, a FEB által kiszabott büntetést pedig aránytalannak és a szabály szellemével tökéletesen ellentétesnek tartja. Az a tény pedig, hogy mindezt egy hivatalos mérkőzés napján, ami a MOL Magyar Kupa-továbbjutásról dönt, és amely mérkőzés alapjaiban határozhatja meg Klubunk további hónapjait és az egész szezon sikerességét, 

méltatlannak és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlennek gondoljuk 

áll a klub közleményében.

„ Az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni. Megkérjük a Szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki minél többen a vasárnapi, Fehérvár FC elleni mérkőzésre, sportszerűen bíztassuk a csapatot, hogy ebben a helyzetben is érezzék a támogatást, mert együtt kell megoldanunk a jelenlegi helyzetet!

A döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni." – zárták közleményüket.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­o­­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Robi54
2024. március 01. 13:58
Az Újpestet utálom,de a Gézának igaza van,a feka az feka. A nigger jobb lenne ?
Osztap_Bender
2024. március 01. 13:50 Szerkesztve
Farkas Jancsit, a Vasas és a válogatott kiváló csatárát mindenki "cigánynak" hívta, méghozzá szeretetből, tiszteletből. Az akkori hatóságok mégsem tiltották ki a nézőket a Fáy utcából, lllovszky Rudolf edzőt a pályáról, a pályát meg a fogalomból. Farkas pedig nem sértett emberként viselkedett, hanem büszke volt a népszerűségére és a becenévre. Fister Feri sem duzzogott a "rozoga" becenév hallatán. Machos Feri pedig a fiatalokat egyszerűen csak "csikóknak" nevezte. Sőt a tartalékcsapatot (bajnokságuk is volt) röviden és tömören a "fakónak" nevezték. Gondolom azért, mert a már fakóra mosott mezekben játszottak takarékosságból. No meg aztán Kálmán (Géza apja), hogy miket mondott a pályán, miket mondott a válogatott kispadján, az sem volt kismiska. Mégis az egyik "legnagyobb" volt, és nemcsak méretre! Az ingyenélő "felsőbb szervek" hülyesége, megfelelni akarása (de kinek?) mára a tetőre hágott.
iimre
2024. március 01. 13:02
Ez vagy az MLSZ megfelelési kényszere, vagy érzik, hogy ezt a színházat el kell játszani a nemzetközi szövetségek miatt, aztán a fellebbezés után úgyis visszavonják az ítéletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!