Az ellenzék nem tudta szóval tartani saját híveit

2024. február 26. 13:32

Ezúttal sem tudta kitalálni, mit akar mondani.

2024. február 26. 13:32
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Az ellenzék állatorvosi lova volt a közvetlen elnökválasztás címén megtartott tüntetés. Az esemény egyedülálló különlegessége az volt, hogy az ellenzék nem tudta szóval tartani a saját közönségét sem, amely először szellősen megtöltötte a Kossuth teret, majd a létszám lassan néhány száz emberre csökkent. Az eső erősebb volt, mint a »forradalmi hangulat«.

Akik az eső (vagy bármi miatt) távoztak, vélhetően úgy érezték, nem veszítenek semmit, nem maradnak le semmiről. És nem tévedtek.

Az ellenzék ezúttal sem tudta kitalálni, mit akar mondani, mit akar üzenni, hova akar kilyukadni, milyen cselekvési tervet hirdessen, mivel keltse fel a figyelmet, gerjessze a szíveket, hasson az érzelmekre, építsen reményt.

Nincs fantázia ebben a jó szándékát tekintve talán tisztességes, de a képességeit tekintve szerény tehetséggel bíró társaságnak.

Ha egy közönség unja magát, és elindul másfelé, az előadással van baj. Akkor a produkció unalmas. Ennek az ellenzéknek a NER legnagyobb botránya után az volt a legfőbb üzenete, hogy akármilyen gyengék, nélkülük nem lehet.

Ez összecseng Gyurcsány Ferenc visszhang nélkül megtartott évértékelőjével, amelyben attól óvott mindenkit, hogy Orbánnal együtt az ellenzék ellen is harcoljon bárki (ez alatt vélhetően az őket is megtaláló demokratikus kritikát értette), s ne akarja senki lecserélni az ellenzéket is, csak Orbánt. De mi van, ha ennek éppen ők állnak az útjában?

Mégpedig azzal, hogy az ellenzék pozícióját elfoglalják, a szerepét viszont nem töltik be. Képtelenek a társadalomban találni és megnyerni fiatalos, lendületes, friss kreatívokat, akiknek épkézláb ötleteik lehetnek a politikai kommunikációra és marketingre, a jelenlegi ósdi, ötlettelen, elképzelés nélküli, unalmas kommunikációnál, amit elmos egy esőcsepp.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PETER KOHALMI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. február 27. 15:54
Ezt biztosan a Bartus írta? Volt ez valami kezelésen mostanában? Ha igen, ajánlhatná a többi ballibbantnak is, hátha nekik is segítene valamit.
Rodolfo
2024. február 27. 14:04
Fenntartással kell kezelni ezt a cikket, nem csak BL írogat ebbe a WC papírnak is alkalmatlan újságba. Bartus felesége (vagy a lánya) megint túladagolta ennek a féleszű majomnak a fentanil dózisát.
horkar
2024. február 27. 12:33
Bartus! Maradj csak ott ahol eddig voltál, a kétkulcsosokat egyik oldalon sem díjazzák! Nem jelent meg az apanázs a számládon?
Hangillat
2024. február 27. 12:33
BartUS orbanoid ügynök-gyanús, vagy a vízcxapból távoztak a imkrobák; agyi vérkeringése javult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!