„Amerikaiak gyünni gyarmat”

2024. február 22. 06:03

Sokkal egyszerűbb és tisztább lenne, ha a pénzosztást Pressman pedellus intézné, közvetlenül a heti eligazításai alkalmával.

2024. február 22. 06:03
Special session of the Hungarian parliament
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„»A Momentum kezdetektől következetesen támogatja, hogy Svédország csatlakozzon a NATO-hoz. Erről most is biztosítottuk az amerikai küldöttséget. Ahogy arról is, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral« – hajlongott Cseh Katalin. Minő bölcsesség! Orbán tényleg nem egy egész ország.

De akkor minek nevezzük a Montrealban született Cseh Katalint vagy férjurát, a New York-i illetőségű Berg Dánielt? Ők kinek, minek a képviseletében érkeztek hazánkba, kinek az érdekében gyilkolták meg a magyarok olimpiai álmát, s honnan veszik a bátorságot, hogy újabb és újabb szankciókat követeljenek az őket befogadó Magyarország ellen?

Bár a gazda nyilván elégedetlen a tizennégy évnyi szerencsétlenkedéssel, mégis nagylelkű és mindig megbocsát. Ha meg is feddi alkalmazottait, azt nem kürtöli világgá. Az esetleges letolás a nagykövetségi erődrendszer falai közt marad. Ami a nyilvánosságra tartozik, azt Pressman helytartó írta ki az internetre: »Sajnálatos módon számos magas rangú magyar kormánytisztviselő, valamint a Fidesz parlamenti képviselői elutasították, hogy találkozzanak az elmúlt évek legjelentősebb, amerikai kétpárti kongresszusi küldöttségével.« Szijjártó Péter külügyminiszter ellenben jelezte: amikor legutóbb hasonló delegációkat fogadtak, az olyan volt, mintha »beiratkoztunk volna egy államvezetés kurzusra, s a találkozó alatt egy nagyon átfogó kioktatásban volt részünk arról, hogy egyébként hogyan kellene Magyarországot kormányozni. És nincs szükségünk arra, hogy amerikai kongresszusi delegációk oktassanak ki minket arról, hogy épp mi történjen Magyarországon vagy mi ne.« A tárcavezető szerint a küldöttek magyar belpolitikai és európai uniós ügyekről szerettek volna tárgyalni, ám egyik sem tartozik rájuk. (Nem furcsa? Mostanában egyre gyakrabban fordul elő, hogy amerikai balos politikusok kvázi az Európai Unió nevében nyilatkozgatnak. Ki unióérett, ki nem és a többi. Már meg sem próbálják leplezni, hogy Európa az ő játszóterük, az úgynevezett uniós vezetők pedig kilóra megvett bólogató Jánosok.)

Itt ragadható grabancon a legfontosabb különbség a két Magyarország között. A nemzeti elkötelezettségű Magyarország a kölcsönös tisztelet alapján tárgyal mindenkivel, bárkivel, Kelettel és Nyugattal is, és a magyar érdek képviselete számára a legfontosabb. Például nemcsak azért nem vesz amerikai cseppfolyósított gázt, mert abból nincs elegendő, hanem mert piszkosul drága. És nem azért vesz oroszt, mert Putyin csicskája, hanem mert az olcsó és van belőle elegendő.

Ezzel szemben a honi baloldal, a lakáj-Magyarország kizárólag lábtörlő-perspektívából képes szemlélni a világot. Mindenki és bárki előtt képes hanyatt vágni magát. Vezetőjük a lehető legnagyobb természetességgel engedi palotájába Putyint, veregeti a vállát, pajtáskodik vele, adja orosz kézbe a stratégiai magyar olajvállalatot, szolgáltatja ki nekik a magyar titkosszolgálatot – amikor az amerikai háttérerők éppen szeretik az oroszokat, amikor erre engedélyt adnak nekik.

Amikor meg már nem szeretik, rögvest elzárnák a gáz- és olajcsapot, mert a fagyhalál is jobb, mint Putyin, továbbá fegyvereket és magyar katonákat küldenének a Don-kanyarba. Már a szókapcsolattól – »magyar érdek« – hidegrázásuk van. Nekik kényszeresen és folyton egy idegen birodalmat kell szolgálniuk: nem vágynak másra, mint eligazításra, sorvezetőre és adományládikákra.

Az amerikai szenátori küldöttség nem csupán Cseh Katalinék hódolatát fogadta. Maga Léderer Sándor, a K-Monitor nevű Soros-lerakat igazgatója is elibük járulhatott. Partizán haverjaival együtt ő fűrészelte le annak idején a Regnum Marianum-templom helyén emelt fakeresztet és rajzolt oda vörös csillagot. Innen egyenes út vezetett az Obama-ösztöndíjig, majd publikált a CIA-féle National Endowment for Democracy tanulmánykötetében. Minőségi alkalmazott, na. (Pressmanék szerint »civil«.)

Fontosak ám az efféle küldöttségek. Ahogyan mondani szokás, a gazda szeme hizlalja a jószágot. Persze a honi ellenzék nemcsak Pressmanék nézésétől meg járásától hízik, hanem az egészen konkrét kifizetéseitől. Például attól a négymilliárd forintnyi dollártól, amit a 2022-es választási kampányban gurítottak az adományládikákba.

Hogy ez pofátlan, erkölcstelen és törvénytelen beavatkozás a magyarok demokratikus választásába? Na és? Örüljünk, hogy csak dollárt küldenek s nem napalmot.

A legfrappánsabban ezúttal Jakab Péter, a magára maradt párizsifogyasztó foglalta össze az amerikaiak látogatásának értelmét és célját. »Az Egyesült Államok a demokratikus berendezkedés felé tereli az országot« – magyarázta. Tudniillik egy ezeréves államnak nélkülözhetetlen szüksége van egy kétszázötven éves állam útmutatásaira a berendezkedését ille­tően. Jakab szavaiból azt lehetett leszűrni, hogy Press­man helytartó gyakorlatilag a kormányváltáson dolgozik. Meglepő, ugye?

Végül is mindegy. Csupán azt nem értem, mi a rossebnek kell a Kari Geri-féle adományládákkal matatni, kisnyugdíjasok mikroadományairól hantázni, meg Korányi Dávidot macerálni ott New Yorkban, hogy gereblyézzen össze minél több zöldhasút.

Sokkal egyszerűbb és tisztább lenne, ha a pénzosztást Pressman pedellus intézné, közvetlenül a heti eligazításai alkalmával.

Elébe járulnának a helyi megbízottak – például az Országos Bírói Tanács aktivistái, az ilyen-olyan zsidólistázók, a talajt kereső vándorszínészek, kappanhangú dalnokok meg egyebek –, s a feladatszabás után mindjárt hozzájuk lehetne vágni a heti betevő dollárt. Baukó Attila (Azahriah) vinné magával a malacos perselyét vagy ilyesmi. Abból aztán futná kampányra, »civil« tüntetésekre, mindenre.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Marton Monus/picture alliance via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 22. 13:43 Szerkesztve
Az olimpia a Vitya álma volt(de hát az ô fajtája az oroszlános vízköpôt is kedveli a kapunál miközben hátul folyik az eresz)meg a felhergelt szavazói egy részének.6-6.5 millió embernek púp lett volna a hátán.
Kamcsatka5
2024. február 22. 12:45
Azt nem bízzák rá mert egy kretén!
google-2
2024. február 22. 12:13
Milyen alapon kényszerít személyválogatásra minket az USA? Milyen alapon mondhatja azt, hogy az orosz, a kínai rossz, ezen országokkal kereskedni, tárgyalni nem szabad? Ezt tették a nácik is a zsidókkal és sült ki ebből valami jó? Milyen lottón nyerte meg Amerika Európát és miért kellene nekünk behódolnunk nekik?
2024. február 22. 11:20 Szerkesztve
Tamàs!Màtyàsföld szègyenkezik miattad.Apàd egy elvhû,következetes,tàjèkozott ember.Lehet hogy nem èrtek egyet az íràsaival de soha nem hazudott.Te a halvàny utànzata vagy,ostoba hazudozó seggnyaló.Lehet hogy ping-pongban jó,ezt nem vitatom.Te a tipikus megèlhetèsi publicista vagy.Szememben egy nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!