A Reuters megfejtette, mi rontotta el a magyar-amerikai kapcsolatokat

2024. február 21. 09:28

A hírportál szerint a svéd NATO-ügy volt nagy hatással Magyarország és az Egyesült Államok viszonyára, ám valójában már jóval korábban is tett barátságtalan lépéseket az amerikai politika, nem is beszélve a budapesti nagykövet munkájáról.

2024. február 21. 09:28
PRESSMAN, David

A Reuters szerint Svédország NATO-csatlakozásának késedelme miatt romlott meg Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata – csakhogy ez ebben a formában aligha igaz.

Az amerikaiak a politikai nyomásgyakorlás érdekében már tavaly szigorították a magyar állampolgárok beutazására vonatkozó szabályokat, felbontották a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, sőt szankciós listára is tettek magyarokat.

David Pressman budapesti nagykövet másfél éve tartó munkájáról pedig könyvet is lehetne írni, a diplomata olyannyira beleszól a magyar belpolitikába, hogy már panaszt is tettek ellene.

A Reuters cikke megemlíti, hogy Magyarország eddig azért nem szavazta meg a ratifikációt, mert a svédek többször is bírálták a jogállamiságát – sőt, propagandavideót is gyártottak, amiben súlyos kritikákat fogalmaztak meg.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2024. február 21. 15:10
A reuters, csak azt teszi amit eddig: sokat pofázik olyan dolgokról, amiről semmit nem tud.
atti64
2024. február 21. 12:24
A BUZI PATKÁNYT KÜLDJÉTEK HAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uztu
2024. február 21. 11:47
A kapcsolatokat a gerinctelen kormány rontja el, mert játsza a rebellist tinédzserz aki aztán mégis megteszi amit kiadbak neki ukázba, de senki sem boldog.
nempolitizalok-0
2024. február 21. 11:20 Szerkesztve
Persze, mert ha megnevezte volna a valódi okokat, Pressman elvtársnő azt gondolja, kormányzónak és nem nagykövetnek érkezett, másnap már kereshetne egy másik állást. Másik húsz európai országban ez nem probléma, a magyarok viszont kevésbé tűrik el ezt. A vsédek NATO csatlakozása körüli hiszti csak hab volt a tortán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!