Ungárék leszögezték: az LMP nem indít a Fidesszel közös jelöltet Karácsony ellen

2024. január 06. 22:14

„Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést” – jelentette ki Gál József szóvivő.

2024. január 06. 22:14

Az LMP kizárja, hogy közösen indítson főpolgármester-jelöltet a Fidesszel – mondta a párt szóvivője az RTL-nek, miután Tarlós István arról beszélt a Hír TV-ben, hogy a kormánypártoknak esetleg közös jelöltjük lehet egy ellenzéki párttal. A volt főpolgármester nem nevezte meg, hogy kiről pletykálják ezt, de a műsorban felmerült Vitézy Dávid neve.

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy Tarlós István Vitézy Dávidot jó szakembernek tartja, de meglátása szerint Budapest vezetése ennél már sokkal komplikáltabb feladat.

Az LMP szóvivője azt mondta az RTL-nek, ők csak Vitézy Dáviddal tárgyalnak, a Fidesszel nem.

Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést,

ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen” – jelentette ki Gál József szóvivő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 09. 18:18
Bárki jelölését is fogadná el Vitézy, az az ellenzék elleni lépés lenne. Pedig én szivesen látnám Karácsony 2024 és 29 közti stábjában, mint közlekedésért felelős polgármester-helyettest. De ha indul, akkor ez tárgytalan.
Tommaso
2024. január 09. 18:15
az EP választás egyik fontos következménye lesz, hogy az ellenzéki összefogást már többször akadályozó LMP, a NULLA képviselői hely okán eltűnik a süllyesztőben. Mivel Ungár Péter anyukája dúsgazdag, (az egyetlen milliárdos történész), éhezni bizonyosan nem fog. A többi LMP-s meg végre dolgozhat a jól fizető szakmáikban.
kiss-geza
2024. január 09. 00:58
Bzi a bzinak jól megvazelinozza
Aerion
2024. január 08. 18:17
Ha Vitézy elfogadja a fidesz és ez elempé jelölését is, melyikkel van több esélye győzni? És ha az elempé jelölését fogadja el, van esélye győzni? És ha nincs esélye, kinek az érdekében indul el? ----------------- Nem kell egyelőre megválaszolni ezeket a kérdéseket, előtte mérni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!