Parasztháború

2024. január 22. 10:22

Az amerikai birodalom cinikus utasítása Ukrajna gyorsított EU-tagságára megsemmisítő csapás volna az európai paraszti társadalomra.

2024. január 22. 10:22
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„A konfliktus kimenetele ma még megjósolhatatlan, hisz az egész európai uralmi rendszer összeomlás előtti állapotban van. Ahogy a 15-16. század parasztháborúit irányító lázadó vezéreknek sem volt »adekvát narratívája« arról, hogy milyen tartalmú egyezségre volna szükség és lehetőség, ma is inkább csak az indulatok kavargó örvényeit éljük át, és nem nagyon látszanak az új egyezség körvonalai.

Az európai parlamenti választások elvileg segíthetnék az alkalmas elbeszélési módok kialakulását, ám a globális valóságipari művek fő funkciója éppen az, hogy ezt minden létező eszközzel akadályozni próbálja. Ahhoz, hogy a helyzetünk egyáltalán elbeszélhető legyen az európai uralmi csoportok általános lelki, erkölcsi, szellemi »állagának« olyan drámai átalakulására volna szükség, ami egyelőre illúziónak látszik. Az amerikai birodalom nem véletlenül igyekszik most már évtizedek óta mindent megtenni az európai elitek, főként az Európai Parlament képviselőinek korrumpálása érdekében, hogy ebből a csapda-helyzetből nagyon nehéz lesz kikeveredni.

Nagyon nehéz, de talán nem lehetetlen. Ez a most kibontakozó általános parasztháború talán az utolsó csepp a pohárba. Az amerikai birodalom cinikus utasítása Ukrajna gyorsított EU-tagságára megsemmisítő csapás volna az európai paraszti társadalomra, és Európa népei számára az Ukrajna területén ideiglenesen állomásozó globális hatalomgazdaság agráróriásai szállítanák azt az élelmiszernek látszó veszélyes hulladéktömeget, ami végzetes csapást mérne az európai paraszti társadalomra és egyben egész Európára.

Ma még talán van esély ennek a sötét történelmi forgatókönyvnek az elkerülésére, de ahhoz végre nevén kellene nevezni közös dolgainkat. Ha erre sem vagyunk képesek, akkor marad az általános értelmi és erkölcsi lezüllés.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuti-torpe
2024. január 23. 08:48
kivel haboruzol, csotanykam?
2024. január 22. 19:38 Szerkesztve
... bocs-kétszer ment, töröltem!
Valodi
2024. január 22. 19:37
Hány éve is uralkodik Orbán? Mennyi is ebből az ő sara? "A magyar mezőgazdaság, a fentiekből következtetve is, a biztosíthatóság lehetőségének határai alatti állapotban van. Az ágazat jelen nemzeti állapotában nem képez rendszert, mert politikai okokból a gyarmatokra jellemző maximális holtmunka-minimális élőmunka igényű GOFR ágazatcsoportra szakosodott. (70 %) Ezért népességeltartó képessége a lehető legkisebb, környezeti fenntarthatósága a legalacsonyabb. Támogatás nélkül fenntarthatatlan, hiteligénye a fentebb vázolt kockázati helyzetben elviselhetetlen. A tájegységi komparativitás kihasználási szintje nullához közeli." - (Nagy Bálint – Vidékstratégia végrehajtásáról) https://docs.google.com/document/d/1_b68Pr_dBctqVWpUUsgShMOF8zGxSX0OZiB3keT_ekc/edit?pli=1 Merthogy mondjuk ez az állapot a NEMZETHALÁL képe ...
simonpali
2024. január 22. 15:21
1524-1525 német parasztháború 2024 soha nem látott gazda tüntetések Németo-ban. 1918-1921 spanyolnátha járvány világszerte 2019-2022 Covid járvány világszerte 2022 okt 7 brutális,soha nem látott hamasz támadás Izrael ellen, véletlenül pont Putin elvtárs szülinapján. Akcióban a nemlétező...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!