Orbán legjobb tulajdonságáról vallott Fico, Brüsszelben döntöttek az Erasmus-ügyről, de az is kiderült, mekkora az esélye egy orosz offenzívának Németország ellen

2024. január 16. 21:59

Mutatjuk a keddi nap legfontosabb történéseit!

2024. január 16. 21:59

A Hlavné správy szlovák lap mutatott rá, hogy – a kedden Budapestre látogató – Robert Fico legfrissebb videójában a magyar miniszterelnökre is kitért. „Azért készülök különösen a budapesti útra, mert Orbán Viktor rendkívül tapasztalt politikus. Keményen védelmezi Magyarország nemzetállami érdekeit, és hihetetlenül kifinomult józan esze is van. És ami a legfontosabb, hogy állja a szavát” – fogalmazott a szlovák kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

Kedd délután az EP-ben döntés született az Erasmus-ügyről is. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a témával kapcsolatban hangsúlyozta: „A jelentés elkészítése során nagy vita volt a magyar diákok, oktatók és kutatók ügyében, hiszen a jelentés előadójával közösen számos kísérletet tettünk azért, hogy az Európai Parlament is kiálljon az EU-s programban való részvételtől jogtalanul megfosztott modellváltó egyetemeken tanulók és oktatók helyzetének orvoslása mellett. Két dollárbaloldali képviselő,

Donáth Anna és Cseh Katalin kezdeményezésére az EP baloldali többsége a magyar kutatók, tanárok és diákok jogfosztásának fenntartása mellett döntöttek,

tehát amellett, hogy a magyar diákok, kutatók és oktatók továbbra se vehessenek részt az uniós programokban. Donáth és Cseh képviselők eljárása szégyenteljes.”

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner beszámolt róla, hogy a német fegyveres erők fegyveres konfliktusra készülnek Oroszországgal szemben. Ez derült ki egy gyakorlatozási, hadgyakorlati forgatókönyvből, ami szerint már idén februárban sor kerülhet a NATO és Oroszország közötti eszkalációra – írta Bild vasárnap. A témával kapcsolatban megkérdeztük Somkuti Bálint katonai szakértőt, hogy mégis mennyi esélye lehet egy Németország elleni orosz offenzívának.

A szakértő hangsúlyozta: több olyan pont is van, ahol meg lehet állni a konkrét katonai konfliktushoz vezető folyamatokat.

„Az egyik, amit érdemes kiemelni, hogy a politikai lépések, amelyek egyértelműen egy háborúhoz vezetnének, azokat van lehetőség elkerülni vagy bizonyos döntéseket nem meghozni. A másik fontos dolog, amit látni kell, hogy Németországnak nincs közvetlen határa Oroszországgal, úgyhogy a fent felvázolt konfliktus nehezen elképzelhető, hogy milyen formában következne be.

Annak sokkal inkább van esélye, hogy például a Litvániába vagy Lengyelországba telepítendő német alakulatot éri valamilyen orosz támadás, és erre kell Németországnak reagálnia.

Tehát a részletek pontos ismerete nélkül nagyon nehéz komoly következtetéseket levonni erről a hírről” – mondja a szakértő. Somkuti Bálint teljes helyzetelemzését ide kattintva olvashatja el.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. január 17. 13:50
Akkor csak a lopásról lehetett szó!!!!
Fed74
2024. január 17. 13:26
Dögöljön meg reggelre, ez a náci Fico geci !!!!!!
2024. január 17. 09:34 Szerkesztve
Rohadjatok meg, Annácska és Katalin! Meg kéne már fosztani ezeket a némbereket a magyar állampolgárságtól!
states-2
2024. január 17. 04:53
A komcsi trollok immáron 14 éve a saját nyálukba fulladnak a gyűlölettől, mint ez is itt alattam, Orbán ellen még csak kihívót sem tudnak állítani, ilyen hülyékkel próbálkoznak, mint Karógeri, meg Makizaj, ezért aztán marad nekik a nyálfolyatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!