Nem kímélte Donáthékat Schiffer és Hont az ATV-ben, kánonban kritizálták a Momentumot az Erasmus kicsinálása miatt (Videó)

2024. január 23. 20:34

„Az aktuálisan ellenzékben lévő erők döntő része úgy tekint az Európai Unióra, mint valami feljebbviteli fórumra”. Mondván, hogy „igaz, hogy mi nem vagyunk képesek a saját polgáraink kellő többségét meggyőzni a saját igazunkról, de majd az Európai Unió jön és rendet tesz” – fogalmazott Schiffer András a műsorban.

2024. január 23. 20:34

Az ATV Öt című műsorának hétfői adásában többek között az Erasmus-ügy is szóba került. Az adás vendégei Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Kukorelly Endre, író és Hont András újságíró voltak.

Az Erasmus-ügyről
A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Az Erasmus+ program 2021-2027-es végrehajtásáról szóló jelentésről szavazott az Európai Parlament keddi plenáris ülésén Strasbourgban. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a témával kapcsolatban hangsúlyozta: „Két dollárbaloldali képviselő, Donáth Anna és Cseh Katalin kezdeményezésére az EP baloldali többsége a magyar kutatók, tanárok és diákok jogfosztásának fenntartása mellett döntöttek, tehát amellett, hogy a magyar diákok, kutatók és oktatók továbbra se vehessenek részt az uniós programokban. Donáth és Cseh képviselők eljárása szégyenteljes” – fogalmazott a politikus. Erről itt írtunk bővebben.

Hont András a Momentumról: Ez a nagy képességű szervezet...

Ez a nagy képességű szervezet, amelynek van egy olyan önképe a mai napig, hogy ők a fiatalok, nem tudta azt kipaszírozni Európa közvéleményének, hogy az Erasmus program az a magyar egyetemistákról szól. Hallgatókról. Még csak nem is az egyetem kapja”

– fejtette ki véleményét a Momentum szerepéről az Erasmus-ügyben Hont András az ATV műsorában.

Mint a publicista fogalmazott: „Körülbelül mintha a fejlett Nyugat azt csinálta volna a Kádár-rendszerben, hogy nem adunk nektek össztöndíjat, nem engedünk be, visszafordítunk a határon, majd, ha megbuktatjátok a Kádárt. És nem az, hogy gyertek, nézzétek meg, hogy néz ki egy nyugati egyetem, egy város. És akkor menjetek haza és gondolkodjatok, hogy talán nem a legjobb helyen éltek”.

Schiffer: Egy nagyon beteg gondolkodást idéz fel az elmúlt 20 évből

Ahogyan egyes ellenzéki pártok reagáltak az Erasmus-programra, az egy nagyon beteg gondolkodást idéz fel az elmúlt 20 évből”

– hagyta helyben Hont szavait Schiffer András. Mint az ügyvéd fogalmazott: folyamatosan az az érzése, hogy „az aktuálisan ellenzékben lévő erők döntő része úgy tekint az Európai Unióra, mint valami feljebbviteli fórumra”. Hogy amit itthon nem tudunk elrendezni, fellebbezünk az Európai Unióhoz.„Igaz, hogy mi nem vagyunk képesek a saját polgáraink kellő többségét meggyőzni a saját igazunkról, de majd az Európai Unió jön és rendet tesz” – tette hozzá az ügyvéd.

Az adás említett részleteit az alábbi videóban nézheti vissza:

Nyitóképen Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője. Fotó: Mandiner/Trenka Attila

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. január 25. 11:57
Antal József 2 ráfeküdt a másolás gombra. Vagy vonatoznak a DK buzik a tommaso recipkoki stb és énekeltek közben
Búvár Kund
2024. január 25. 07:33
A balosok úgy gondolkodnak, hogy "ha olyan hülyék vagytok, hogy nem kellünk nektek, akkor dögöljetek meg!"
21 gramm
2024. január 24. 23:37
Honttal ez esetben nem értek egyet, Schifferrel és Bocskor A-val igen. Gyalázat, amit elkövettek a momentumos erkölcsi hullák.
balbako_
2024. január 24. 14:36
A legendásan rosszindulatú baloldal is kezd besokallni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!