„Nekik nem a tanárok és óvónők fontosak, hanem a kormány elleni tiltakozás” – odaszúrt Rétvári a pedagógustüntetések szervezőinek

2024. január 13. 18:07

„A szakszervezetek annyira betagozódtak a baloldali pártpolitikába, hogy már fontosabb nekik a politika, mint az érdekképviselet” – jelentette ki az államtitkár.

2024. január 13. 18:07

Ma végképp leleplezték magukat a pedagógustüntetések szervezői, hogy valójában nem a béremelésért, hanem politikai okokból szerveznek demonstrációkat és sztrájkokat – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel szombaton.

„A magyar politika történetében is ritka, hogy a tanárok és óvónők béremelésének pontos részleteinek bejelentése és az erről szóló jogszabályok megjelenése után is folytatják a béremelésért indított tüntetés sorozatot. Nekik nem a tanárok és óvónők fontosak, hanem a kormány elleni tiltakozás” – hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: különösen ízléstelen, és az iskolákban tanítókat és tanulókat sértő, hogy pont egy oktatásról szóló akcióra hívják trágár – és nem mellesleg hazug - szavakkal a tüntetőket. 

A hiányzó tartalmat hangerővel próbálják pótolni.

„Az egyre fogyatkozó létszámú akciók szervezői és támogatói között találjuk a világ legbőkezűbb baloldali mikroadományozója, Soros György által támogatott NGO-kat, a szakszervezetek részéről pedig volt szocialista helyi pártelnököt és képviselőt, valamit Migration Aid aktivistát is. Sajnos 

a szakszervezetek nemcsak a tagságuk többségét veszítették el, de annyira betagozódtak a baloldali pártpolitikába, hogy már fontosabb nekik a politika, mint az érdekképviselet.

 Így sajnos mára érdekképviseleti szerv helyett inkább csak a dollárbaloldal pedagógus tagozatává váltak” – fogalmazott a közleményben Rétvári Bence.

Ezt is ajánljuk a témában

A sztrájkban csupán pedagógusok 5-7 százaléka vett részt

„Fontos elmondani, hogy a pedagógusok több mint 90 százaléka egyetlen sztrájkhoz vagy akcióhoz sem csatlakozott. A sztrájkokban általában a pedagógusok legfeljebb 5-7 százaléka vett részt. Fontos elmondani, hogy a pedagógusok több mint 99 százaléka az új pedagógus jogállást választotta, és csak kevesebb mint 1 százalékuk utasította azt el. Fontos elmondani, hogy a kormány már a tiltakozó akciók előtt, 2022 nyarán döntött arról, hogy 

a pedagógus átlagbér 2025-re fokozatosan el kell hogy érje a közel 800 ezer forintos összeget,

 és a pontos menetrendet nyilvánosságra is hozta – közölte.

„A baloldal nem segítette, hanem akadályozta a béremelést: Brüsszelben valótlanságokat terjesztettek Magyarországról, hogy ezzel késleltessék az EU-s források kifizetését, a tanárok és óvónők béremelését. 

A tanárok azt sem felejtik el a baloldalnak, hogy ők voltak az egyetlenek, akik csökkentették a pedagógusok bérét,

 és közben 15 ezer tanárt is az utcára tettek 2008/2009-ben” – emlékeztetett az államtitkár.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormány betartotta a vállalását

„A kormány betartotta a tanároknak és óvónőknek tett vállalását. Az EU-s források megérkezése után azonnal döntött a béremelésről, így idén januártól 32,2 százalékkal, jövőre pedig 21 százalékkal nő a tanárok és óvónők bére. Az idei emeléssel a bérek érezhetően az átlagbér fölé emelkedtek. 2030-ig pedig minden évben olyan mértékben fogjuk emelni a tanárok és óvónők bérét, amilyen mértékben a diplomások bére emelkedik” – közölte.

„A tanárok és óvónők anyagi és társadalmi megbecsültsége a kormány számára kiemelten fontos.

 Ezért növeljük nagyobb mértékben a bérüket, mint eddig bármikor Magyarországon. 

Köszönjük a tanárok és óvónők munkáját. Amíg ez a kormány van, addig tiszteletre és megbecsülésre számíthatnak” – fogalmazott Rétvári Bence.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trash5
2024. január 14. 09:14
Hát persze. Rétvári fideszkomcsi politikai támadást indított a magyar tanárok és diákok ellen.
Elvileg
2024. január 14. 06:38
Megy a sràcok részéről a teperés jó kis amerikai ösztöndíjért..... Próbálkoznak, hátha jobban sikerül a kiképzés mint MZP vagy Szabó Tímea esetében.
syphax-2
2024. január 14. 04:20
P.S.:. RÉTVÁRI BENCÉNEK EGYÉBIRÁNT TÖKÉLETESEN IGAZA(!!!) VAN ÉS CSAK NEKI VAN IGAZA..MONDJON IRJON ITT AKÁRKI AKÁRMIT IS!
syphax-2
2024. január 14. 04:17
".......„Nekik nem a tanárok és óvónők fontosak, hanem a kormány elleni tiltakozás” –.." EZ(!!!) PERSZE ÉS TERMÉSZETESEN IGAZ, DE EZ MÁR A KEZDET KEZDETÉN IS "IGY" ÉS UGYANIGY VOLT. AMI ANNYIT TESZ, HOGY CSAK ÜRÜGY ÉS ELFEDŐ HADMŰVELET VOLT MÁR A PILZ OLIVÉR-NAGY ERZSÉBET-TÖRLEY KATALIN FÉLE HEPCIÁSKODÁS ÁRADAT MÁR 2 ÉVVEL EZELŐTT IS. SZARNAK ŐK A PEDAGÓGUSOK HELYZETÉRE, FIZETÉSÉRE..EGY NAGYBÜDŐS LÓFASZT. BALHÉZNI ÉS CSAK(!!!) BALHÉZNI AKARTAK ÉS AKARNAK ŐK, AMI--HA NAGYON HIDEG VAN MÉRSÉKLŐDIK--HA NINCS ANNYIRA ZIMANKÓ, AKKOR FÖLERŐSÖDIK.....PERSZE HA NEM ESIK NA'ON AZ ESŐ VAGY A HÓ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!