Mini-Dubaj: támogatják Karácsonyék, de még saját bevallásuk szerint se tudják, hogy mit is támogatnak

2024. január 12. 14:49

Sajtótájékoztatót tartott a főpolgármester.

2024. január 12. 14:49

„Nem világos, hogy pontosan mit kap a beruházó a magyar adófizetőktől, a magyar kormánytól, és hogy mit épít cserébe”szögezte le nyeletlen kalapáccsal Karácsony Gergely azt, hogy támogatják a Rákosrendezőre tervezett fejlesztést, amely „mini-Dubaj” néven híresült el a magyar sajtóban.

Mint fogalmazott, a főváros üdvözli a közérdekű beruházásokat, s a főváros és az érintett kerületek érdemi partneri viszonyt akarnak kialakítani a beruházás során a fejlesztővel.

Reményét fejezte ki, hogy hosszú és szakmai tárgyalás lesz köztük a fejlesztés funkcióról, esztétikai-építészeti jellegéről.

Viszont gondokat talált a főpolgármester: bár felkerült a kormány honlapjára véleményezésre a beruházásnak megágyazó államközi megállapodás csütörtökön, Karácsony szerint az több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. 

A főpolgármester szerint a legfontosabb vállalás, a kisföldalatti meghosszabbítása csak akkor nyer értelmet, ha az elöregedett vonal műszaki infrastruktúráját teljesen felújítják, a járműparkot pedig lecserélik. Új megállóhelyek is kellenek szerinte, hogy az 1-es és 2-es villamost elérje a földalatti, a gépjárműpark megújítását jelentő új, egyedileg gyártott szerelvényekre pedig már idén el kéne indítani a beszerzést.

A pénzt is kevesli Karácsony, ugyanis szerinte nem tűnik elégnek a tervezetben megjelölt 300 milliárd forint a beruházásokra, amiket a kormány megjelölt (a Szegedi úti felüljáró megépítése villamos vágánnyal, a kisföldalatti meghosszabbítása-fejlesztése, a vasúti infrastruktúra kiváltása-bővítése).

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. január 16. 12:42
Ballibcsi kretén féreg, csak a lopáshoz értenek.
Mr.Woof
2024. január 12. 17:11
Én csak akkor támogatom, ha az Andrássy útról nézve nem fogja elbaszni a kilátást az új magas épületek, továbbra is a hősök tere domináljon. Bár nem sok reményt fűzök hozzá a Mol torony után…
salátás
2024. január 12. 16:50
nem tudja miről szól a megállapodás,nem tudja mi épül,de a pénz az tuti kevés rá :DDDDDDDDDDDDDD elmennek ezek a jó kurva anyjukba a gyökér szavazóikkal együtt
2024. január 12. 16:39 Szerkesztve
"Mint fogalmazott, a főváros üdvözli a közérdekű beruházásokat, s a főváros és az érintett kerületek érdemi partneri viszonyt akarnak kialakítani a beruházás során a fejlesztővel." K.G. Persze, hogy üdvözli, mert magától nincs ilyen elképzelése. GeLgő és a Városháza megragadt a sárga festékes biciklisáv néhány karóval és méhlegelő beruházásoknál. De a beruházót már megkörnyékezné a baksisért! Bár azok, lehet nem lesznek olyan engedékenyek a visszaosztásos pénzügyi manőverekben, mint az A-híd!!😎
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!