Megnyugodhatunk: Karácsony a sajtóból követi a Lánchíd-botrányt (VIDEÓ)

2024. január 31. 17:39

Őrsi Gergely viszont perben áll az A-Hír Zrt.-vel, vagyis a Széchenyi lánchíd felújítását végző építőipari céggel, tudta meg Magyar Nemzet.

2024. január 31. 17:39
Karácsony Gergely a felújított Lánchíd avatásán. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzet ott volt a szerdai Fővárosi Közgyűlésen, s kérdéseket intézett az ott tartózkodó politikusokhoz az úgynevezett hídpénzbotrány, Lánchad-botrány kapcsán.

A lap meglepő válaszokat kapott. Horváth Csaba zuglói szocialista polgármester nem tudja, hogy többe vagy kevesebbe került a híd felújítása, Őrsi Gergely ugyancsak MSZP-s polgármester perben áll a felújítást lebonyolító A-Híd Zrt.-vel, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes elárulta a portálnak, hogy Karácsony Gergely az újságból követi az eseményeket.

Nézzük a válaszokat!

Emlékezetes, a Lánchíd- és Vig Mór botrányával összefüggésben több feljelentés is történt már, ráadásul a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) is vizsgálatot indított.

Az A-Híddal kapcsolatban több perben és bírósági eljárásban vagyunk”

– árulta el a Magyar Nemzetnek Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármester, éppen ezért nem is kívánta kommentálni a Lánchíd-botrányt. Párttársa Horváth Csaba a témában feltett kérdésre válaszolva először azzal, a már jól megszokott érvvel állt elő, hogy az eredeti tervekhez képest olcsóbban valósult meg beruházás,

viszont a riporter visszakérdezésére elárulta, nem tudja eldönteni, hogy valóban olcsóbb volt-e így.

Niedermüller Péter DK-s polgármester azzal hárította a kérdéseket, hogy neki, mint kerületi polgármesternek semmi rálátása nincsen ezekre az ügyekre. A szintén DK-s Szaniszló Sándor viszont egyértelműen azon az állásponton van, hogy sem Karácsony Gergelynek, sem a Demokratikus Koalíciónak nincsen felelőssége a kialakult helyzetben.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a kormányra kezdett el mutogatni,

így kikerülte azt a kérdést, többek között, hogy szerinte tűnhetett-e el közpénz a beruházás során. Válaszaiból az azonban kiderült, hogy Karácsony azért tudja, hogy milyen utalások történtek az A-Híd Zrt.-nél, mert olvasta az újságban.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. január 31. 21:29
Miközben manifeszt hazudik, ártatlan pofával vigyorog hozzá. Ez Karógeri sikereinek titka. Legalábbis a fővárosi tompaagyú választóknál. És ez a korláta is, mert ezt már országosan nem lehet eladni, különösen Orbán ellen, ezért is vetette tavaly magát a villamos elé, és szabadította inkább szövetségeseire a futóbolond Makizajt.
Same
2024. január 31. 20:40
Amíg a szivárványos zászló mögé bújik az ellenzék isten sem árthat nekik. Majd az eu bevédi őket! Hogy szakadna rájuk az ég!
google-2
2024. január 31. 20:09
Jó, hogy tud olvasni! Vagy lehet, felolvassák neki?
chief Bromden
2024. január 31. 19:49
A főváros megmentője lehetett volna a csicska, ha együttműködik a kormánnyal és a sajtóból követi az ellenzéket. De nem, beáldozzák a fővárost a "vezetésével", csak tudjanak másra mutogatni. A lakosok is kupálódnak és elzavarják a búsba a megélhetési, rabló vezetőiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!