Medián-elemzés: gyengültek az ellenzéki pártok

2024. január 24. 14:00

A legfrissebb adatok szerint, ha most lenne választás a DK alig érné el a parlamenti küszöböt, a Momentum pedig be sem jutna a parlamentbe.

2024. január 24. 14:00
GYURCSÁNY Ferenc

Hann Endre a HVG hasábjain ismerte el, hogy a magyar az ellenzék nem tudott erősödni az elmúlt időben. A lap számára készített januári Medián-elemzés nem túl szép jövőt fest az ellenzék számára. „Ma minden harmadik ember, a választani tudó »biztos« szavazók közül pedig minden második a Fidesz–KDNP-re voksolna” – írja Hann Endre.

Kevés kivétellel mindegyik ellenzéki párt veszített szeptember óta egy-két százalékot,

és egyikük sem tudott hajszálnyit sem erősödni” – ismerte el a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója. A legfrissebb adatok szerint a DK támogatottsága jelenleg mindössze 6 százalék. A Momentum számára igazán kritikus a helyzet, mert jelenleg 4 százalékon áll a párt támogatottsága.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2024. február 05. 22:06
Kezd megjönni az ország esze?
KBA98
2024. január 25. 10:54
Nincs is helyük a parlamentben! Egy normális komcsi is elment volna innen már régen! Ez a família nem tudom mit képzel?
elfújta az ellenszél
2024. január 24. 18:51
A ballibbant ellenzék már rég nem arra hajt hogy szavazókat szerezzen, hanem a külföldi szponzorainak akar megfelelni. Mit tudnának hitelesen ígérni nekünk amiért érdemes lenne rájuk szavazni? Csak meg kell nézni a lerohadó Budapestet, a hazai korrupció melegágyát.
Csubszi
2024. január 24. 18:38
A vége az lesz, hogy tíz ellenzéki párt 40%, Fidesz- KDNP 60% :) Hajrá balfaxok, csak mocskolódjatok tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!