Karácsony Gergely bevallotta, vannak-e még miniszterelnöki ambíciói

2024. január 25. 08:59

Az osztrák lapnak adott interjújában Budapest főpolgármestere elárulta, nincs esélye a miniszterelnöki pozícióra, mert ahhoz a vidék támogatására is szüksége lenne. Karácsony Gergely arról is beszélt, mi történne, ha a Fidesz elveszítené a következő országgyűlési választást.

2024. január 25. 08:59

A kormány sajátossága a polarizáció, ami romboló a demokráciára nézve, melynek egyik alapelve, hogy a másként gondolkodókat egyenlő és legitim versenytársnak tekintse – mondta a Der Standard nyomtatott kiadásában megjelent interjúban Karácsony Gergely, aki úgy véli, szélsőséges a hatalomkoncentráció Magyarországon. A lap újságírója szerint Budapest főpolgármestere meglepően jókedvű volt a beszélgetés során.

Miniszterelnöki ambíciói kapcsán arról beszélt Karácsony Gergely, hogy a vidék támogatása nélkül lehetetlen nyerni, ezért nincsenek ilyen ambíciói.

A lengyel kormányváltás tanulságait illetően kifejtette, ha a Fidesz el is bukná a következő országgyűlési választást, a párt sok szinten megtartaná pozícióit, ami hatalmas összecsapásokhoz vezetne az új kormánnyal.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunyevac1964
2024. január 28. 18:29
Villamos !
papalimapapa
2024. január 26. 18:10
Húha! Veretes gondolatok. Kár, hogy konganak az ürességtől. Ha ez a fasz olyan messze lakna, mint amilyen hülye, sohasem érne haza.
Korrupt Kornél
2024. január 25. 16:28
Nem jó családot belevonni a témákba, de nem értem. karóka felesége pedagógus. Nem látja a férjén mekkora idióta? Nem tudom otthon milyen, de a politikában borzalmas. Az asszony helyében rázárnám az ajtót! Nem érzi lejáratva mellette magát?
hunok99
2024. január 25. 13:12
Gelgo, de nagy nagy fasz vagy ....te jo eg...es meg nem erted el a csucsot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!