Hat üveg bor után sikerült ittasságában terrorcselekménnyel fenyegetőznie a nógrádi férfinak

2024. január 25. 16:55

Hat üveg bor után megfenyegette a tanút, hogy felakasztja.

2024. január 25. 16:55

A vád szerint a férfi 2023. május 27-én hat üveg bort ivott meg, és ittasan 22 óra 34 perckor felhívta a mobiltelefonjáról a 112-es segélyhívót – kezdődik az Ügyészség közleménye. Az ittas férfi az operátorral közölte, hogy 

„amennyiben azonnal nem jönnek ki érte a rendőrök és viszik be őt tanúként kihallgatni a fia elleni büntetőeljárásban, akkor kinyírja, felakasztja azt a személyt, aki hamis terhelő vallomást tett a fiára.” 

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette és egy rendőri egység a helyszínre vonult, majd a betelefonáló férfit előállították. Aki abból a célból, hogy a rendőrséget arra kényszerítse, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el – jegyezték meg.

A vádlott a telefonáláskor a „felakasztással és kinyírással” fenyegetéssel arra akarta kényszeríteni a rendőrséget, hogy az ő akarata szerint intézkedjenek, ezért a Nógrád Vármegyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat. Az ügyészség vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a felmerült 322.140 forint bűnügyi költség megfizetése mellett.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jovanazugy
2024. február 13. 15:24 Szerkesztve
Bünvadászok Amikor Bud Spencer és Terence Hill beszélget: "HOGY BÍROD A PIÁT? - HÁT... AZ ELSŐ ÖT LITERT NAGYON JÓL. AZTÁN A HATODIKNÁL ELKEZDEK KÖTEKEDNI!"
jovanazugy
2024. február 13. 15:19
6 üveg bor után max magára volt veszélyes. A TEK nagyerőkkel nem vonult ki? Nevetségesek, miért nem kapott életfogytiglant? A helyzet komolyság mérjék már fel. De ha politikai indittatásból meg is tette volna, csak a felét kapja a büntetésnek
Beszélgető
2024. január 26. 08:28
Erodálja a törvény betűjét, ha az ilyen orvosi kezelést igénylő emberekre komoly terrorista vádakat fogalmaznak meg. Elme roggyant alkoholista, beviszik, kialussza, nem is emlékszik rá másnap. Ne csináljanak belőle oszamát,,,,,
iimre
2024. január 25. 21:21
Amennyiben 6 üveg bor után érthetően el tudta mondani, amit akart, akkor nagyon masszív, gyakorlott alkesz lehet… :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!