Hajdu Steve kapott hideget-meleget a magyarokat sértő megjegyzései miatt

2024. január 05. 11:56

Többen úgy vélik, szomorú, hogy oda jutottunk, hogy a baloldalt zavarja a magyar emberek világsikere.

2024. január 05. 11:56

Hajdu Steve-nek – az RTL Klub reggeli műsorában elmondott – otromba mondatai a magyar teljesítményekről, Azahriah és Szoboszlai sikereiről nagy vihart kavartak a médiában és a Facebookon is. A humorista-színművész szerint a világklasszis futballista és a hatalmas sikert elérő énekes már nem magyarok, nem magyar mentalitással dolgoznak és gondolkodnak. „Nekik nem elég az, amit a közeg itthon rájuk süt” – fogalmazott, ugyanakkor elismerte, ezek a fiatalok istenáldotta tehetségek, akik nemzetközi szinten dolgoznak, mi viszont nem akarunk dolgozni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hajdu szerint tehát a magyar lét, e nemzethez való tartozás konkrétan kizárja ezt a teljesítményt. Magyar addig nem vívhatja ki, nem szerezheti meg az egész világ megbecsülését, amíg magyar. „Miféle öngyűlölő zavarodottság kell ahhoz, hogy valaki erre a megfejtésre jusson, s azt még a képernyőn is vállalja?” – tettük fel a kérdést kapcsolódó véleménycikkünkben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bohár Dániel ennél durvábban fogalmazott, szerinte „Hajdú Steve volt az, aki még a Heti Hetesben is a legalja volt. Az alja közt a legalja…”. A Megafon véleményvezére azt írta, „aki csak szimplán éli az életét, heti 40 órában becsületesen dolgozik, megkapja érte a fizetését, eltartja a családját, annak a munkája sz@rt se ér? 

A kőműves, a könyvelő, a vendéglátásban teperő lángosos? 

A gyerekeket szívvel-lélekkel tanító edző? Az az edző, aki a hétköznap estéjét meg a hétvégéit áldozza a gyerekekre és nem nevel olimpiai bajnokot, az egy »magyarosan lusta kókler«? Vagy az az énektanár, aki az iskolai énekkart szervezi, de nem küldi ki fellépni a 10.-es iskolásait a milánói Scalaba, az már smafu?”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bohár Dániel

Facebook

Idézőjel

Na, ez az ember mondta most azt, hogy Szoboszlai Dominik és Azahriah „nem magyarok”, azért mert sikeresek.

Bohár azután levonta a konklúziót. Úgy véli, „az egyetlen valóban szégyenletes dolog ebben a sztoriban, hogy sokáig olyan emberekből állt a magyar médiaelit, mint ez a szánalmas Hajdú Steve!”

A Magyar Nemzetben Csépányi Balázs kijelentette, „a baloldalon mindenkinek küldetése van, mindenkinek megvan a pontos szerepe. Vannak a régi balos megmondóemberek, akik a Facebookon, YouTube-on osztják az észt és folyamatosan támadják a kormány szereplőit és intézkedéseit”, s példaként megemlíti Havas Henriket, Juszt Lászlót, NoÁrt, Nagy Ervint. 

A balos portálokon, rádiókban, televíziócsatornákban pedig kielemzik, kiértékelik a saját holdudvarukhoz tartozó szakemberekkel, hogy miért rossz itt minden Magyarországon, mióta ez a kormány van hatalmon. 

Az újságíró szerint az RTL ebből a szempontból kilóg a sorból, neki más a szerepe a baloldali gépezetben. „Neki laza, könnyen emészthető formában kell tálalnia ugyanazt a kormánykritikát, amit a baloldalon elvárnak. Illetve van még egy fontos küldetésük: folyamatosan le kell járatniuk, le kell alacsonyítaniuk, meg kell alázniuk a magyar embereket” – fogalmaz Csépányi, aki úgy véli, azt az üzenetet akarja közvetíteni a baloldal, hogy aki sikeres, az nem magyar, nem lehet magyar. „Ezúttal Hajdu Steve volt a szócső, legközelebb más lesz, aki átveszi ezt a feladatot. Sajnálatos, hogy ide jutottunk” – fejezi be a cikkét.

A Pesti Srácok is foglalkozott a témával, s nagyon érdekes, hogy mi a véleményük a cikkhez hozzászólóknak. Egyikük felteszi a kérdést, hogy 

Hajdú István helyett Hajdú Steve? Az miféle magyar?”, majd megjegyzi, hogy „sztárnak képzeli magát, de csak egy ócska ripacs”. 

S közölte, hogy a 75 millió eurós értékű Szoboszlai Dominikkal szemben „ezt a Steve-nek nevezett izét Liverpoolban soha nem fogja több tízezer ember ünnepelni. Jónapot, nagyképű senki.”

Más megjegyzi, hogy a brit feleségének jól jött a Brexit után a magyar állampolgárság, hogy szabadabban röpködhessen, s volt aki feltette a kérdést: hogy aki „Sztív”-nek nevezi magát, az magyar? Az egyik hozzászóló lakonikusan megjegyezte, idén sem változott semmi, nem kell nézni az RTL-t.

Az Origo pedig úgy reagált Hajdu megjegyzéseire, hogy „emlékezhetünk rá, hogy a friss Nobel-díjasaink, 

Karikó Katalin és Krausz Ferenc esetében is azt próbálta a baloldal minden fórumon közölni, hogy ők már gyakorlatilag külföldiek, 

mert kint futottak be, nem Magyarországon. Úgy tűnik, nagyon zavarja a baloldalt minden egyes magyar ember sikere a világon”.

Nyitókép: Facebook


 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. január 07. 13:56 Szerkesztve
"kunfia1 2024. január 06. 19:04 Persze Hajdú nem azt mondta, amit a patkányok hazudnak róla, legalábbis nem úgy, de ez a csőcselék mindent meghamisít, amihez hozzáfér." Patkányok Ne hozd már ide tanácsköztársaságos harcostársaidat!
Krupp Skya
2024. január 07. 13:52
Megértem Teve bácsit, nem ért semmihez sem és úgy csinál mintha színész lenne, pedig csak egy szín ész nélkül.
kunfia1
2024. január 06. 19:04
Persze Hajdú nem azt mondta, amit a patkányok hazudnak róla, legalábbis nem úgy, de ez a csőcselék mindent meghamisít, amihez hozzáfér. Azok meg, akiknek mondják, a magyarság legalacsonyabb iskolázottságú rétege, így nem értik, mi a magyar ember, és a magyar mentalitás közti különbség. Egyszerű pedig, a magyar mentalitás az orbáni politika lényege, igyál, igyál. A magyar ember viszont ennél többre képes, csak a kommunista és az orbáni kontraszelekció ez ellen hat.
Dixtroy
2024. január 06. 15:56
Amúgy ki néz még rötyő klubot? Azért az öt percenként húsz percre reklámokkal szabdalt régi filmért, amit simán megnézel a neten? A hiradóért, hogy megtudd melyik állaatkerben születtek ötfejű kismalacok elálló zápfoggal? Vagy hol volt tömegbaleset? Vagy ezeket a levitézlett faszokat hallgatni, akik még mindig azt hiszik, hogy érnek valamit, mert egymásnak ezt mondják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!