Fico Ukrajnába látogatott

2024. január 24. 16:33

Ukrajna NATO-csatlakozását nem, de az uniós csatlakozási törekvéseit támogatja a szlovák miniszterelnök.

2024. január 24. 16:33

Szerdán Ukrajnába utazott Robert Fico. A szlovák miniszterelnök Denisz Smihal ukrán kormányfővel tárgyalt Ungváron – írja az Új Szó.

A szlovák kormányfő Ungváron biztosította tárgyalópartnerét, hogy Pozsony támogatja Kijev európai uniós csatlakozási törekvéseit, nem fogja blokkolni az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós EU-támogatást, és nem fogja akadályozni, hogy Ukrajna szlovákiai gyártóktól vásároljon fegyvereket.

Hálásak vagyunk a szlovákoknak, hogy ezekben a nehéz időkben segítséget nyújtanak Ukrajnának és az ukrán népnek”

– tette közzé Smihal a közösségi hálón.

Robert Fico szombaton azt nyilatkozta, Szlovákia nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnának, és nem támogatja NATO-csatlakozását. „Az európai uniós csatlakozási szándékot tiszteletben tartjuk, de teljesíteni kell az összes belépési feltételt” – mondta Fico.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: HANDOUT / FACEBOOK / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 25. 10:03
A csüngőhasút megint megszopatták. 😂😂😂
balazs213
2024. január 24. 23:55
Ha ezek után tényleg meg is szavazza, többet Budapestre ez a féreg nem jön. Egyébként azzal hogy elvesztettük a lengyeleket és egy buzi szlovákba bízunk mindent elmond az eu-s helyzetről. Itt minden jó érzésű ember látja hogy sajnos orbán körül elfogyott a levegő. Ha ezek után is kávézunk meg sétálunk és oda szólogatunk azt már senki nem fogja komolyan venni. Aki kurva nagy fordulatot vár az ep választástól az se 100-as. Kár európáért....felkészülünk mi is mert itt 2026-30 körül jönni fognak ezek a lipsi szarok.
kálmi
2024. január 24. 19:41
Mindenhol azt mondja, amit hallani szeretnének. Ez a jó politikusi taktika. Aztán, hogy mit csinál, az más kérdés.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 24. 18:49 Szerkesztve
>>>Kovács Ubul5m007h 0p3ra70r 2024. január 24. 18:32 "Szlovákia nem fog fegyvereket szállítani" - akkor ez is rendben, hiszen a vevés nem szállítás.<<< Nem Szlovákiától veszik. Nem Szlovákia szállítja. >>>Nem érzed, mennyire kínos a magyarázkodásod?<<< Értem én, hogy neked ez kellemetlen, mert kicsúszott a kezedből a narratívajoystick. >>>Ha most tőlünk megVENNÉK a Leókat, az nem számítana szállításnak, tehát nem is térnénk el az irányvonalunktól??<<< "Ha most tőlünk megVENNÉK" ez mit jelent? Úgyérted, hogy a Magyar Honvédségtől? Miért adnánk el? Most "kaptuk", vagyis most szállították le amit megvettünk. Ugye még mindig nem érted, hogy Michal Strnad cégei és azok leányvállalatai nem szlovák állami érdekeltségek?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!