„Ez visszataszító, pitiáner lépés volt” – Bohár Dániel a Mandinernek

2024. január 23. 18:09

A Megafon Központ munkatársa lapunknak részletesen beszámolt arról, miként tiltották ki a marcali önkormányzat egyik klubhelységéből, ahol hivatalos lett volna egy fórumra.

2024. január 23. 18:09
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

„Kitiltottak a saját szülővárosomból” – így kezdte hétfő esti Facebook-bejegyzését Bohár Dániel, a Megafon Központ munkatársa, aki azt írta, meghívták csütörtökre egy fórumra Marcaliba, azonban a város baloldali vezetése nem engedte meg, hogy a Korzó nevű önkormányzati tulajdonban lévő klubhelyiségben tartsák meg a programot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bohár azt írta, a kormánypártok polgármester-jelöltje hívta meg, hogy a helyiek előtt beszélgessenek különböző közéleti kérdésekről, a terv pedig az volt, hogy a Korzó nevű önkormányzati intézményben lesz a program.

Ekkor szólt közbe Marcali baloldali vezetése, hogy ezt nem engedik”

– írta a riporter, aki szerint a somogyi település baloldali vezetése annyit közölt indoklásként, hogy „nem”.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Marcali vezetését, ám elzárkóztak a válaszadás elől. Írtunk levelet a település központi e-mail-címére, azonban onnan nem válaszoltak. Kerestük a várost a rendszerváltás óta vezető Sütő Lászlót is, azonban a polgármester nem vette fel a telefont, az utána küldött SMS-re sem reagált.

Rossz érzés volt, hogy kitiltottak. Az ember arra számít, ha a saját szülővárosába hívják vissza egy beszélgetésre, akkor ott beszélget, ahol szeretne”

– fogalmazott Bohár Dániel a Mandinernek, majd úgy folytatta, hogy a Korzó nevű hely, ahol eredetileg lett volna a beszélgetés, tökéletesen alkalmas lett volna a program lebonyolítására. Szavai szerint korábban pont az ilyen eseményekért építették. 

Megjegyezte, különböző kulturális programok szoktak lenni az említett intézményben, jómaga korábban több ilyenen is volt vendégként. Azt is megtudtuk, hogy a beszélgetést szervezők levélben keresték meg azt az önkormányzati céget, amely fenntartja a Korzót, hogy lefoglalják csütörtök estére.

A válasz mindössze ennyi volt az üzenetükre: „nem”

– jelezte Bohár Dániel, aki szerint pont június közepéig nem lehet ott hasonló esteket tartani, június 9. után már semmi akadálya nem lenne. A riporter a Mandinernek elmondta, nem is érti magát a kitiltást, ugyanis ő nem egy politikus, csak egy politikai hovatartozását nyíltan felvállaló közéleti személyiség.

Nyilvánvalóan beszélnék politikai témákról is, de ez nem egy kampányesemény, hanem egy egyszerű közéleti beszélgetés, amilyenekre egyébként országszerte járok”

– fogalmazott.

Lapunk azon kérdésére, fordult-e már elő korábban, hogy hasonló módon nem engedték a helyiekkel beszélgetni egy önkormányzati épületben, Bohár Dániel elmondta, sok olyan településen is tartott már előadást, ahol nem fideszes vagy KDNP-s a polgármester, hasonlóval azonban még nem volt dolga.

Az, hogy pont a szülővárosomban történt mindez, külön jó érzéssel tölt el”

– tette hozzá.

Bohár Dániel elmondta, természetesen a beszélgetés nem marad el, csütörtökön vár mindenkit Marcaliban, ugyanis a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület befogadta a rendezvényt. Az önkormányzat tulajdonában lévő Korzóba a becslések szerint 150-200 ember fért volna el kényelmesen, európai körülmények között egy felújított épületben, ám most a jóval kisebb ipartestületi székház lesz a helyszín, ami jóval puritánabb, ide körülbelül nyolcvan embert tudnak befogadni.

A mostani eljárás, hogy nem engedtek beszélgetni, úgy gondolom, hogy a marcali embereknek jelzésértékű lehet. Fontos leszögezni, hogy az önkormányzati intézményeket a mi adóforintjainkból tartják fenn és ezek után nem engedtek be minket”

– fogalmazott Bohár, majd hozzátette, véleménye szerint egyértelműen politikai diszkrimináció folyik a marcali jobboldali emberekkel szemben. „Sokat elmond a marcali városvezetésről. 34 év polgármesterség után ez kicsit visszataszító és pitiáner lépés volt” – zárta a megafonos megmondóember.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. január 26. 15:05
Fed74 2024. január 24. 14:14 Lesz olyan hely, ahol még picsán is rúgnak , te kis faszcimbáló köcsög!!!" a stílus maga az ember, pontosabban maga Fed74...
catalina11
2024. január 26. 15:03
Rossz érzés volt, hogy kitiltottak. Az ember arra számít, ha a saját szülővárosába hívják vissza egy beszélgetésre, akkor ott beszélget, ahol szeretne” – fogalmazott Bohár Dániel a Mandinernek, ... Ungár Péter elvtárs: ...Első körben azt kérdeztem meg, hogy kultúráért felelős kormánytagként mi az álláspontja arról, ha egy humoristát nem engednek fellépni, pusztán azért, mert a műsorában olyan súlyos normasértéseket enged meg magának, minthogy politikusokat parodizál. .... De, hogy ne mindig csak a kritika hangján szólaljunk meg: a heti feladatokat úgy lehetett volna teljesíteni, ha a minisztérium világosan kimondja, hogy nem tartja elfogadhatónak, ha bármilyen intézményben valaki politikai okokból nem léphet fel, ” na Ungár elvtárs, most lehet kérdezni a marcali önkormányzatot.....
Osztap_Bender
2024. január 26. 09:49
Csak úgy, a hecc kedvéért kérdezném a fidszes elvtársakat: ugye magatokra ismertetek a történetet hallva?
Ninini
2024. január 25. 19:26
Fed74 2024. január 25. 18:49 Magyarázkodásnak tűnt? Nem találod furcsának, hogy ilyen okádmányok csak nektek jutnak eszetekbe? Normális szexualitású férfinak miről jut eszébe egy unokaöccs? Nekem speciel meg se fordulna a fejemben ilyennel vagdalkozni. Neked és még pár másik nicknek (vagy neked több nicken) folyton ilyen szenny jár a fejetekben. Kezeltetnetek kellene magatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!