Vitézy belebegtette: ekkor dönti el, hogy indul-e a főpolgármesterségért

2023. december 19. 11:38

Benne arra van ambíció, hogy Budapest jobban működjön.

2023. december 19. 11:38

A korábbi közlekedésért felelős államtitkár, Vitézy Dávid elmondta, nagyon megtisztelő az LMP főpolgármester-jelölti felkérése, de még nem döntött a kérdésben. Az ünnepek alatt átgondolja, és meghozza a döntést – írta az atv. Azt cáfolta, hogy a kormányzat megkereste volna a posztra.

Van bennem arra ambíció, hogy Budapest jobban működjön, de hogy ennek most van-e itt az ideje, vagy így, abban nem vagyok biztos. Kérem, annyi időt adjanak még, hogy ezt alaposan körbejárjuk”

– nyilatkozta Vitézy Dávid az ATV Start című reggeli műsorában a Mandiner főszerkesztő-helyettesének, Kacsoh Dánielnek a kérdésére.

Ezt is ajánljuk a témában

A szakember kijelentette, elsősorban az sarkallja tettekre, hogy lényegében megállt Budapest fejlődése.

Az én életemben még nem volt olyan, hogy egyetlen kötöttpályás beruházás sem épül a városban, se vasút, se HÉV, se metró, se villamos nem épül. Ilyen semelyik másik európai fővárosban nincsen. Emiatt felelős a kormány és a főváros is”

– jelentette ki Vitézy, aki Lázár Jánost is bírálta, amiért olyan beruházásokat is leállított, amelyekre megvolt a forrás, például a Nyugati pályaudvar környékén.

„Ha nekivágunk ennek a projektnek, az azért lesz, hogy sikerüljön sebességet váltanunk a Budapestet érintő fejlesztési kérdésekben, és a főváros új lendületet kapjon!”

– hangsúlyozta az esetleges főpolgármesteri jelöltségre utalva.

Fotó: képernyőfotó

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 19. 18:40
Nem kell!
Burdisgarage
2023. december 19. 13:50
Karácsony helyett jó mett volna, most már késő, válság menedzser kell aki elkötelezett a nemzet mellett.
DINO54
2023. december 19. 13:43
A süllyedő hajóra már csak egy kötött pályás buzi hiányzik. Tütüben. :-)
Ugandai Bubu
2023. december 19. 13:43
Vitézyből sosem lesz itt főpolgi. Ez egy szardobáló balkáni ország, az állami százmillárdokkal fenntartott, Mediaworks/KESMA nevű lincselő behemóttal. Egy VItézy kaliberű politikus csávó nem fog a magyar ugari fosba szügyig beleereszkedni, mindenféle rezsiszilárdok meg kupaklajosok közé. Pláne a moszkovita narancsproletárság oldalán. Hogyan is gondoljátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!