Tippelhet, melyik utat nem takarították meg a hótól a fővárosban (Videó)

2023. december 07. 15:13

Egy felvétel tanulsága szerint nem bírt vele a Karácsony vezette főváros.

2023. december 07. 15:13

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek, lapunk már az idei első, fővárosi havazás napján megírta, hogy rejtély, hogyan takarítják meg a hótól Karácsonyék az elkerített biciklisávokat. A pollerek kihelyezése miatt korábban a mentőszolgálat is kiakadt, a Budapesten is megkezdődött havazás kapcsán kérdéssel fordultunk a főpolgármester hivatalához. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem (is) sikerült a takarítás a pollerekkel védett kerékpársávon

Kőrösi Koppány, fejlesztéspolitikai szakértő tanulságos videót osztott meg közösségi oldalán – szúrta ki a HírTV. Mint a felvételből kiderül: annak rögzítésének idéjén éppen azon a kerékpársávon lehetetlenült el a kerékpáros közlekedés, amelyet hasoló társaival egyetemben Karácsony Gergelyék pollerekkel zártak el.

A jelenség oka a HírTV szerint éppen az lehet, hogy „a karókkal leválasztott biciklisávot a hókotrók nem tudják letakarítani, sőt, egyenesen ide tolják a havat.”

Mutatjuk az említett felvételt, amelyen még egy kerékpáros balesete is látható:

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. december 08. 05:44
"Tippelhet, melyik utat nem takarították meg a hótól a fővárosban" Ha azt tippelhetnénk meg, melyiket takarították le, tuti rövidebb volna a felsorolás…
iimre
2023. december 08. 05:17
"5m007h 0p3ra70r december 07. 19:41 Megédemli az összes fővárosi értelmi-segg amelyik ezekre szavazott." Azok is ezt eszik, akik nem ezekre szavaztak, baszod — mindegy, itt demokrácia van…
iimre
2023. december 08. 05:00
"Intel december 07. 18:55 Teljesen mindegy, hogy mit takarítanak központilag. Ha baleset van akkor egyik vagy másik fél a hibás nem a főváros. Óvatosan kell közlekedni főleg, ha tudható, hogy kicsit havas az út." Ez igaz, jogilag azonban abban az esetben, a házadhoz tartozó letakarítatlan, havas-jeges járdán esik el és sérül meg egy járókelő, akkor megbüntetheti a háztulajdonost az önkormányzat. A közterületek akkor kihez tartoznak? Szerinted mégis mi a szarért tartjuk fent a közútkezelőt?
iimre
2023. december 08. 04:44
"Zsolt75 2023. december 07. 16:14 Nempofáztok! Az most sísáv." A lovas szán már nem fér el rajta? ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!