Nagy Ervin „emberi nosztalgiát” érez a Kádár-rendszer iránt, és nem bánta meg a Sztárboxot (videó)

2023. december 17. 12:40

„Nehogy már nekem ilyen kislányok sikítsanak a Megafonon keresztül, hogy jól megkapta” – mondta saját kiütése kapcsán a színész.

2023. december 17. 12:40
null

Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas magyar színész, szinkronszínész, televíziós személyiség és producer volt az Újbuda Televízió vendége. A műsorban többek között szóba került a Zámbó Jimmy életéről szóló sorozatban játszott szerepe, valamint a nemrég, november 10-én bejelentett, a művész életéről szóló interjúkönyv.

Negy Ervin a műsor elején kijelentette, hogy az ember felnövéstörténetét, és a szocializációját mindig is nagyon fontos dolognak tartotta. Úgy látja, hogy a pszichét érő első tizenöt év az markánsan meghatározza az embert. Kiemelte, hogy ő a kádári rendszerben nőtt föl, és ugyan nincs benne kádári nosztalgia, de emberi nosztalgia van, méghozzá „abból a szempontból mennyivel közelebb álltak az emberek egymáshoz, mennyivel segítőkészebbek voltak, mennyivel egyelőbb volt a társadalom”. 

Nagy annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy szerinte ekkoribban sokkal igazságosabb volt az élet. 

A színész elmondta: szeretné tovább örökíteni azokat az értékeket, amelyeket gyermekkorában kapott, kötelességének érzi, hogy jelezze, „folyamatos hazugságban élünk”.  Szerinte, ha azt akarjuk, hogy a gyerekeink nézzenek Pintér Bélát és olyan alkotásokat, amelyek kulturálisan előre viszi őket, akkor a társadalomnak kell tennie, „ugyanis a Fidesztől nem számíthatnak segítségre”.

A műsorban szóba került a magyar nyilvánosságban mostanában felkapott RTL-es, Sztárbox nevezetű műsor is, ahol Nagy Ervint az első fordulóban kiütötte Árpa Attila. Föltették a kérdést Nagynak: ha ennyit beszél a magaskultúráról, akkor mégis mit keres egy olyan műsorban, mint az RTl celebverekedős showja. A színész elmondta, hogy nagyon szeret bokszolni, szerinte erre nem úgy kell tekinteni, mint egy kereskedelmi termékre, amit néznek, mert „ez a modern kori gladiátorharc”. „Meg, hú hátha megverik a Nagy Ervint, a Bohár Dániel alig várta” – fogalmazott. Hozzátette: „ezt mindenki nézi”, amiből sok-sok piaci pénzt beszed a csatorna. Mint mindent, ezt is  egy kicsit komplexen kell kezelni, ráadásul egész életében el akart egy ilyenen indulni, derült ki Nagy válaszából.

 

Ezt is ajánljuk a témában

„Én egy másodpercig sem bántam meg, és hozzá teszem, nekem ők a kenyéradó gazdáim. Ez piaci pénz. […] A politika húzta be ezt a dolgot. Mert jó nézni, hogy téged megvernek. Mondják ezt azok a fiúk és lányok, akik kilóra meg vannak véve és soha életükben egy lányt nem bírtak megvédeni a diszkóban. Nehogy már nekem ilyen kislányok sikítsanak a Megafonon keresztül, hogy jól megkapta” – mondta Nagy.

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

*** 

Nyitókép: MTI, Illyés Tibor

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. december 26. 19:02
Persze hogy nosztalgiát érez. Sztalinvárosi proli. Ott szocializálódott. Sztalinváros felépítői és első generációs lakói pedig köztörvényes, börtönviselt lumpenprolik voltak.
ProletarFC
2023. december 26. 14:55 Szerkesztve
A Kádár-rendszerben létezett még a magyar társadalom. A társadalom alapja az empátia, a közös jövőkép és a szocializmus fejlődésébe vetett töretlen bizalom volt, ezek nem üres jelszavak voltak, hanem a realitás mint társadalmi fejlődés és az egész országunk látványos fejlődése . A természetből teljes mértékben egyedül a szocializmus volt képes kiemelni az emberiséget. A kapzsitalizmus szemlélete szociáldarwinista.
ProletarFC
2023. december 26. 14:40
Kádár János történelmi nagysága vitatathatatlan, a magyar nép legnagyobb és legjobb vezetője volt, az eszme amiban hitt valósággá változott regnálása alatt, elkötelezett kommunistaként élt, de valójában Magyarország Szent Korona által is felhatalmazott vörös sámánkirálya volt, hiszen Apró Antal vette át Jimmy Carteréktől a koronánkat, ezzel pedig a világ egyik első számú hatalma mekoronázta a magyar szocializmust, szakrális szocializmssá téve azt.
Bendzsó Boy
2023. december 19. 16:36
Ez a kelttészta fejű ripacs mit tud a Kádár rendszerről, mindössze 12 éves volt amikor az elvtársai leváltották! A szülei nagy kommunisták lehettek ők hülyítették meg ezt a takony gyereket!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!