Mikrofonerdő? Ugyan már!

2023. december 20. 15:43

A mostani uniós csúcson azután volt minden: kiküldték kávézni, látványosan átléptek rajta.

2023. december 20. 15:43
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Derűs időtöltés a politikai elfekvőből visszanyöszörgő expolitikusok bölcsességeit hallgatni. Például a pártállami impexekben szocializálódott Balázs Péter exkülügyminiszterét, aki hetente tart fejtágító szemináriumot elvadult ellenzéki portálokon – minap a Hírklikknek adott interjújában a magyar külpolitika idei teljesítményét értékelte. Bölcseleteinek visszatérő eleme: Orbán Viktornak harangoztak, elszigetelődött, lefutott stb. Már csak azt nem értjük, akkor meg miért foglalkozik vele reggeltől estig ország-világ, a Die Welttől a CNN-en, BBC-n át a New York Timesig, a Washington Postig…

Ezúttal arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök mennyire nem konstruktív, mennyire nem áll elő javaslatokkal, ötletekkel, ellenben örökké vétóz, akadályoz, ellenáll. – Az ilyen szélkakas kormányt a nemzetközi kapcsolatokban nem szokták komolyan venni – tájékoztat Balázs ember. Hogy mégis tele van vele a nemzetközi sajtó, és szinte elvész a mikrofonerdőben? Ugyan már… – A mostani uniós csúcson azután volt minden: kiküldték kávézni, látványosan átléptek rajta.
Ez jött le Balázs Péternek a csúcsról. Talán a cseh kettőt nézte.

Azt is megtudjuk az interjúból, hogy a magyar diplomácia minősége látványosan leromlott, amióta eltávolították a minisztériumból a tapasztalt diplomatagárdát. Az új generáció azt szajkózza, amit parancsba kap. Például hogy erőteljesen lépjenek fel a bírálatokkal szemben. – Ez egyenes út az elhülyüléshez és az eltévelyedéshez – magyarázza Balázs pszichológus. Bezzeg amikor még súlya volt a magyar külpolitikának! Mondjuk Göncz Kinga vagy Balázs bácsi idején. Emlékszünk? Ja, hogy nem emlékszünk? Nem is csoda.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 22. 10:08
Jeszenszky, Balázs P.... "Szakértők." Jót nevettem.
alexandrosz-2
2023. december 21. 11:38 Szerkesztve
Szar a melód pilhál, hogy ennyi pénzért mosod a vétotlan köpcös geci szaros gatyáját. Tényszerűen a gazdádat kiküldte scholtz a teremből, ő meg vétó helyett kitakarodott. Tényszerüen ennek az ellenkezöjét üvöltöttétek vele együtt sakálkórusban hónapokon át. Tényszerüen ennek ellenkezőjéről szól a megszavazott ogy hazározatotok és a nemzeti inzultaciótok. Azért ráadásként még megszavazta a 12. szankciós csomagot is. Vétótlanul. Ezt a kupac ótvaros szart nem mossátok le magatokról pilhál, hazudjatok bármit!
voltospultos-2
2023. december 21. 09:04
A semmi látványos megnemszavazása.
julius68-2
2023. december 20. 18:59
Brüsszeli kiküldetése (1982-1987) alatt az MNVK 2. Csoportfőnökségének ügynöke volt és ilyen minőségében rendszeresen jelentett a kommunista katonai hírszerzés számára. A vén komcsi, ilyenre telik csak a Hírklikknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!